Tenis Prima declaraţie a Simonei Halep după ce TAS a decis că poate reveni pe teren

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep a făcut primele declaraţii după ce TAS a anunţat că îi reduce suspendarea pentru dopaj la doar nouă luni. Asta înseamnă că sportiva şi-a ispăşit deja pedeapsa şi poate reveni pe teren. "De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil.

Abia aștept să mă întorc în circuit", a fost prima reacție a Simonei Halep, potrivit Euronews.

CITEŞTE ŞI Decizie OFICIALĂ. Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus pedeapsa Simonei Halep

Florin Segărceanu, fostul antrenor al echipei României, spune că nu trebuie să ne bucurăm prea repede

”Este incredibil! Dar vreau să întreb: există cineva care poate ataca această decizie? Mi se pare o discrepanță mare... De la patru ani la nouă luni?! Este o diferență de la cer la pământ.

Ei au tot susținut, cu probe și multe alte exemple, că e o suspendare de patru ani, iar Tribunalul de la Lausanne o schimbă în nouă luni? Mi se pare incredibil, șocant! Sigur, este senzațional, mi se pare că s-a făcut dreptate! Dar să nu ne bucurăm prea repede. Oricum, este o știre foarte, foarte bună pentru noi, pentru tenis, pentru Simona”, a fost reacția lui Florin Segărceanu. 

George Cosac: Când va decide să pună capăt carierei, o va face cu capul sus

„E o mare victorie pentru Simona, în condițiile în care ITIA se dusese acolo să ceară mărirea pedepsei. Eu am spus mereu de acel moment în care mi-a zis «George, îți spun cu mâna pe inimă, nu am luat nimic conștientă, ca să-mi îmbunătățesc performanțele!»".

Am avut mereu încredere în ea. Acum i s-a luat o piatră de pe inimă. La cum o cunosc de ambițioasă. cred că în 6-9 luni va ajunge să se bată iar cu adversarele din top 10. Dar are nevoie de meciuri, de vreo 10 turnee, și să nu forțeze, din dorința de a reveni mai repede cât mai sus. Oricum, mă bucur pentru ea, că știu ce sacrificii a făcut împreună cu familia.

Și cel mai mult mă bucur, că aș fi murit de ciudă să fie altfel, că atunci când va decide să pună capăt carierei, Simona o va face cu capul sus, nu pe ușa din dos, învinovățită că s-ar fi dopat cu bună știință”, a spus George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, pentru GSP.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel