UEFA Euro 2024 Prima procedură disciplinară din cadrul EURO 2024. Federația națională vizată de UEFA

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Instanța conducătoare a fotbalului european a subliniat că a început procedurile specifice în urma incidentelor de pe stadionul de fotbal din Dortmund.UEFA a luat hotărârea de a deschide o procedură disciplinară împotriva Federației Albaneze de Fotbal (FSHF) pentru incidente, inclusiv o invadare a terenului și aruncarea de obiecte în timpul eșecului suferit de naționala acestei țări în fața Italiei (scor 1-2), sâmbătă, la Dortmund, într-o partidă de la EURO 2024.

Incidente la EURO 2024

Instanța conducătoare a fotbalului european a subliniat că a început de asemenea procedurile privind aprinderea artificiilor de către suporterii albanezi în timpul meciului din Grupa B, precum și „transmiterea unui mesaj provocator nepotrivit pentru un eveniment sportiv.”

UEFA nu a oferit alte detalii referitoare la mesajul despre care se presupune că ar fi fost transmis.

Forul continental a precizat că organismul de control, etică și disciplină al UEFA (CEDB) va lua o hotărâre cu privire la această chestiune în timp util.

Un purtător de cuvânt al FSHF a declarat, într-un comunicat, că intenționează să transmită o declarație oficială la CEDB în termenul stabilit de UEFA.

„Dorim să subliniem că au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura organizarea cu succes a meciului. Evenimentul a fost o sărbătoare a fotbalului european și nu au avut loc incidente majore care să diminueze atmosfera pozitivă”, a adăugat oficialul albanez, citat de Agerpres.

Albanezii și italienii, momente de senzație pe străzile din Germania

Cu toate acestea, în mediul online au circulat fotografii și clipuri video dinaintea partidei, observându-se că atmosfera pozitivă dintre italieni și albanezi primează în detrimentul activităților conflictuale.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel