UEFA Euro 2024 Probleme în naţionala Olandei înainte de duelul cu România. Koeman exclude un mijlocaş, altul are doar 10 pase reuşite

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Naţionala Olandei este plină de staruri, însă acest lucru nu s-a văzut la EURO 2024. Olandezii au terminat grupa pe locul 3, în spatele Austriei şi Franţei, reuşind să câştige doar meciul contra Poloniei. După partida contra Austriei, pierdută cu scorul de 2-3, selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că pentru unul dintre mijlocaşii batavi a fost, probabil, sfârşitul carierei internaţionale. Este vorba despre Joey Veerman, de la PSV Eindhoven, pe care l-a şi scos din teren în prima repriză şi l-a înlocuit cu Xavi Simmons. 

"Îmi asum vina pentru eșec, dar au fost câțiva jucători mult sub nivelul lor astăzi, contra Austriei. De ce l-am înlocuit pe Veerman? Nu știu cum de a putut să evolueze așa. Eu cred că după acest meci cariera sa internațională s-a terminat!", a declarat Koeman la final. 

Giorginio Wijnaldum are doar 10 pase reuşite la EURO 2024 

Nici alţi mijlocaşi ai Olandei nu sunt mai străluciţi. Wijnaldum, fost jucător la Liverpool şi AS Roma, pare că mai mult strică jocul olandezilor. 

Presa olandeză este cea care scoate în evidenţă aceste lucruri. ”Koeman are nevoie de ceva, dar Wijnaldum? Niciun alt jucător olandez nu e la fel de invizibil. În cele 70 de minute în care Wijnaldum a intrat de pe bancă până acum la acest Campionat European, el a atins mingea doar de 20 de ori și a avut doar zece pase reușite", transmite sursa citată. 

FRF crede că România poate trece de Olanda 

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, spune că e mai bine pentru România că va juca contra lui Van Dijk, Frimpong şi Ake decât împotriva naţionalei conduse de Mbappe. 

"Nu îmi este frică de Olanda. Olanda joacă un fotbal pe care poți să-l citești, pe care poți să-l combați. Nu e ca Franța, unde e Mbappe, care te pune în niște situații în care să n-ai soluții.

Soluțiile poți să le pregătești pentru meciul ăsta, rețineți ce vă spun. Soluțiile de contracarare se pregătesc. Mai ușor e să contracarezi Olanda decât Franța sau Spania, care sunt imprevizibile.", a declarat Mihai Stoichiță la Fanatik. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel