UEFA Euro 2024 Probleme pentru naţională. Vladimir Screciu ar putea rata EURO 2024, după ce a fost tratat greşit

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Vladimir Screciu, jucătorul Universităţii Craiova, ar putea rata EURO 2024. Sorin Cârţu a dezvăluit că mijlocaşul a fost tratat greşit. 



Pentru că iniţial s-a crezut că Vladimir Screciu are o leziune musculară, el a fost tratat pentru această afecţiune. Se pare, însă, că leziunea este la un tendon, iar acum perioada de tratament şi recuperare a lui Screciu creşte.

“Cu Mitriţă am vorbit aseară. Mi-a arătat o porţiune deasupra labei, un tendon la care are nişte probleme. Nu avea o siguranţă că va juca sau nu. Cred că rămâne incert şi pentru meciul cu Rapid.

Aseară am vorbit şi cu Screciu şi m-a îngrijorat ce i se întâmplă copilului ăstuia. Mai are de stat. Îl tratezi de ceva şi el are altceva. I s-a interpretat greşit leziunea. El are o leziune pe un tendon, nu musculară.

El are probleme cu tendonul. Era tratat de ceva şi avea altceva. Nu ştiu ce şanse are să aibă Euro. Mi-a părut rău de el când i-am văzut faţa şi era deprimat, aşa”, a spus Sorin Crâțu, la Fanatik. 

Screciu nu este singurul tricolor care nu va putea fi pe teren la EURO 2024 din cauza accidentărilor. Olimpiu Moruţan s-a accidentat la tendonul lui Ahile şi va sta pe bară timp de şase luni, ratând astfel finalul de sezon cu Ankaragucu, dar şi turneul final din Germania. 

Alin Burileanu, fizioterapeut al echipei naționale, a explicat pe contul său de YouTube faptul că ruptura tendonului ahilean se produce pe fondul unor supraîncărcări, dar și din cauza durerilor, care sunt doar amorțite și nu se înlătură, totodată, cauza care o produce.

„Ruptura tendonului ahilean are la bază patologii, care au la bază o supraîncărcare. Tendonul ahilean este cel mai solid și cel mai gros tendon al corpului uman și este supus unei solicitări permanente.

Tendonul ahilean ajunge să se rupă ca urmare a unei tensiuni a gleznei și pe fondul unei supraîncărcări destul de mari și a unei îmbătrâniri premature a tendonului.

Dacă este o ruptură totală tendonului ahilean se consolidează doar chirurgical. Când ruptura nu depășește 30 la sută din tendonul ahilean se poate corecta prin tratament conservator, imobilizare de două-șase săptămâni, urmată de kinetoterapie”, susține fizoterapeutul naționalei, citat de Fanatik.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel