Turnee WTA Raluca Olaru agaţă racheta în cui. Spune adio carierei de jucătoare de tenis

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Raluca Olaru, fostă număr 30 WTA, şi-a anunţat retragerea din tenis. "A venit timpul. A trecut mai bine de un an și jumătate de la ultimul meu meci oficial și chiar și-așa tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare, dar până la urmă cred că niciodată nu va fi ceva ușor", a scris Raluca Olaru pe Instagram. 

Raluca Olaru a câştigat 11 titluri la dublu, iar cea mai bună clasare în topul WTA a fost locul 30, în 2022. A câştigat 1,7 milioane de dolari din tenis de-a lungul carierei, dar la vârsta de 33 de ani a decis să spună adio carierei de jucătoare profesionistă. 

"Adevărul este că a venit timpul să închei oficial un capitol din viaţa mea - cariera de jucătoare profesionistă de tenis. Atenţie, nu am spus doar tenis, pentru că după cum aţi putut vedea în acest ultim an şi jumătate, sunt încă aproape şi implicată în fenomen prin diverse forme - comentatoare, analistă, antrenoare, intervievatoare. Însă drumul meu ca jucătoare profesionistă s-a încheiat. Deşi n-a fost uşor să mă obişnuiesc cu acest statut, sunt mulţumită şi împlinită cu parcursul meu în cei 20 de ani de circuit profesionist. Şi când spun parcurs nu mă refer doar la rezultatele de pe hârtie, ci şi la parcursul meu ca om. 

Acum însă este momentul să îmi dau cu adevărat timp pentru viaţa personală şi pentru toate lucrurile pe care îmi doresc să le fac în această viaţă. Aceşti 26 de ani de când am luat racheta în mână au fost o călătorie foarte intensă, fizic şi emoţional, cu multe momente incredibil de frumoase, dar şi cu perioade foarte grele. Una peste alta sunt foarte bucuroasă pentru că ştiu că am fost extrem de dedicată, întotdeauna am făcut absolut tot ce am putut în fiecare moment, am căutat permanent să mă autodepăşesc şi să perfecţionez aspecte din jocul, fizicul şi mentalul meu. Iar ultimii ani din carieră au fost cei mai frumoşi şi sunt extrem de bucuroasă şi recunoscătoare că în acei ultimi 4-5 ani m-am bucurat cel mai mult de tenisul meu şi de munca mea", a mai scris Raluca Olaru. . 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel