Fotbal Răsturnare de situaţie cu barajul pentru cupele europene din playout. FC U Craiova trebuie să mai urce în clasament pentru a putea juca

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

LPF anunţă că, la cum arată clasamentul actual din playout, Universitatea Cluj şi FC U Craiova, singurele echipe care au licenţă UEFA, nu pot juca meciul de baraj. Astfel, U Cluj ar fi automat trimisă la baraj contra echipei de pe locul 3 din playoff. Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a declarat pentru DC Sport că "nu are nicio legătură locul în clasament. Dacă îndeplinesc criteriile de participare în competiţiile europene, atunci pot juca. Dacă celelalte nu îndeplinesc condiţiile şi nu primesc licenţă UEFA, nu au pentru ce juca. Astfel, joacă între ele echipele care primesc licenţa. Conform regulamentului care este în vigoare în momentul ăsta, aşa funcţionează". 

CITEŞTE ŞI UTA nu depune dosarul pentru licenţa UEFA. Doar două echipe din playout pot juca barajul pentru cupele europene. Nu mai contează poziţia lor în clasament

LPF a transmis, însă, conform unor surse Fanatik, că "dacă există o singură echipă care are licenţă UEFA din primele 4 locuri ale playout-ului, barajul dintre locurile 7-8 nu se mai dispută. Este o decizie de Comitet Executiv al FRM". 

Astfel FC U Craiova, ocupanta locului 13 în clasamentul general, nu poate juca barajul de cupe europene în acest moment. Echipa lui Adrian Mititelu trebuie să urce cel puţin până pe locul 10 ca să aibă şansa disputării acestui meci. 

FC U Craiova mai are, însă, o şansă la cupele europene, indiferent de locul din clasament. Calificată în sferturile de finală ale Cupei României, echipa antrenată de Nicolo Napoli întâlneşte FC Voluntari pe 3 aprilie, pentru un loc în semifinale. Câştigătoarea Cupei României merge direct în preliminariile Europa League, în timp ce câştigătoarea barajului pentru cupe europene va juca în preliminariile Conference League. 

UTA nu mai depune dosarul de licenţiere UEFA 

UTA Arad renunţă la cupele europene în acest sezon, chiar dacă a câştigat primul meci din playout. Alexandru Meszar, finanţatorul arădenilor, spune că echipa sa nu va depune dosarul de licenţiere. Alte două echipe din playout, Dinamo şi Hermanstadt sunt în insolvenţă şi nici măcar nu pot aplica pentru acest drept. În mod normal, baraj pentru cupele europene jucau ocupantele locurilor 7 şi 8 din playout (n.r. primele două clasate), care ulterior înfruntau echipa de pe locul 3 din Liga 1 într-un alt meci de baraj. 

"Am fost în discuţii cu domnul Rednic. Am depus în fiecare an, dar am stabilit că în acest an nu depunem. Am stablit că e mai important pentru noi să nu compromitem sezonul următor, să ne pregătim mai bine. Dacă nu ne-am calificat în playoff, nu merităm. E şi normal, echipele care nu sunt în playoff, nu au ce căuta în Europa. Era oricum greu să ne calificăm, având în vedere că sunt de jucat două baraje. Am depus dosarul doar pentru licenţa de Liga 1", a declarat Alexandru Meszar. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel