Handbal Reacţii din lumea sportului după moartea lui Ştefan Birtalan. "Ne-a părăsit un uriaş"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial cu România la handbal masculin, a murit la vârsta de 75 de ani. CITEŞTE Fostul mare handbalist român Ştefan Birtalan a murit

"Ne-a părăsit un Uriaș! Drum lin, Ștefan Birtalan! 

Ștefan Birtalan (75 de ani), dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, a încetat din viață, astăzi, în jurul orei 6:00. Vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, era internat la Spitalul Fundeni de câtva timp.

Unul dintre cei mai valoroși handbaliști ai României, a făcut carieră la Steaua. A câștigat 12 tituri de campion, dar și Cupa Campionilor Europeni în 1977. A jucat 14 ani fără întrerupere la echipa națională adunând 231 de meciuri. Fostul inter stânga a marcat 993 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time după Vasile Stângă (1414) și Robert Licu (1054).

După ce a renunțat la activitatea de jucător, Ștefan Birtalan a fost antrenor la Steaua, la națională, conducător și membru în Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal. Ca antrenor, cu Steaua, a fost de șase ori Campion al României și a câștigat trei Cupe ale României.

”Lumea e nedreaptă. Nu poate să moară așa repede un asemenea om. Un om și un handbalist incredibil. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus plângând, fostul său coleg, Vasile Stângă.

Nea Bibi nu mai e! Dar va rămâne veșnic în amintirea noastră drept ”tunarul” Europei, handbalistul care rupea plasele porților adverse. Va rămâne zâmbetul său cald, vorba sa domoală de ardelean, glumele sale fine. Clubul Steaua este alături de familia sa în aceste clipe grele. Dumnezeu să-l ierte!", au scris cei de la Steaua Bucureşti pe Facebook. 

Şi dinamoviştii au reacţionat în urma acestei veşti triste. 

"Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar! Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!", au scris cei de la Dinamo Bucureşti. 

Federaţia Română de Handbal, prima reacţie 

"O altă veste tristǎ a venit în aceastǎ dimineațǎ.

Dublu campion mondial și cel mai bun handbalist al lumii în 1974, 1976 şi 1977, Ștefan Birtalan, a murit de dimineață.

În vârstă de 75 de ani, vicecampionul olimpic de la Montreal, din 1976, era internat de câteva luni la Spitalul Fundeni.

Meciurile de handbal de astăzi vor începe cu un moment de reculegere pentru unul dintre cei mai iubiți handbaliști ai României, Ştefan Birtalan.

Condoleanțe!", au scris cei de la FRH. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel