Sarituri cu schiurile Record de podiumuri la sărituri cu schiurile. Stefan Kraft l-a depăşit pe Janne Ahonen

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Stefan Kraft a doborât recordul legendarului finlandez Janne Ahonen la numărul de podiumuri în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. 



Austriacul Stefan Kraft şi-a consolidat poziţia de lider al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după ce s-a impus duminică în concursul de pe trambulina mare de la Zakopane (Polonia), unde a urcat pe podium pentru a 109-a oară în cariera sa, doborând astfel recordul istoric pe care îl împărţea de o săptămână cu legendarul săritor finlandez Janne Ahonen, retras din activitate în urmă cu şase ani.

Kraft, în vârstă de 30 de ani, s-a impus cu un total de 332,3 puncte, după două sărituri de 137 m, respectiv 134 m. El l-a devansat cu 4,5 puncte pe rivalul său german Andreas Wellinger (135,5 m şi 137 m).

Aceasta este a şaptea victorie a sezonului şi a 37-a din carieră pentru Stefan Kraft, care egalase recordul istoric de 108 podiumuri al lui Ahonen - singurul săritor care a câştigat de cinci ori prestigiosul Turneu al celor Patru Trambuline - în urmă cu o săptămână la Wisla (Polonia).

Clasamentul general al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile este dominat de Stefan Kraft, cu 1.089 puncte, urmat de Andreas Wellinger, 837 puncte, şi de japonezul Ryoyu Kobayashi, 736 puncte, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sarituri cu schiurile





DC Media Group Audience
pixel