UEFA Euro 2024 Reguli noi la EURO 2024. Arbitrii vor discuta doar cu jucătorii care poartă banderola de căpitan

Data publicării:
Photo by Njegos K on Unsplash
Photo by Njegos K on Unsplash

UEFA a decis ca arbitrii de la EURO 2024 să discute pe teren doar cu cei care poartă banderola de căpitan. Ceilalţi jucători care vor interveni în discuţii ar putea fi avertizaţi. 



"Vrem arbitri cu o personalitate puternică care să ia decizii - uneori nepopulare - şi să şi le asume pe teren, dar vrem, de asemenea, ca ei să fie mai deschişi", a explicat, într-un comunicat Roberto Rosetti, responsabil al comisiei de arbitri în cadrul forului continental, citat de Agerpres.

Oficialii de la turneul final vor "oferi mai multe detalii jucătorilor şi cu antrenorilor pentru a-i ajuta să înţeleagă ce a dus la luarea unor decizii" şi să "creeze un climat de încredere, atât timp cât primesc multe informaţii" de la asistenţa video la arbitraj, a adăugat fostul arbitru internaţional italian.

"Dar să explici o decizie când 22 de jucători te înconjoară este imposibil, mai ales când sunt 200 până la 250 de decizii pe meci. Noi le cerem tuturor echipelor să vegheze la faptul că doar căpitanul este singurul jucător care îi vorbeşte arbitrului", a adăugat Roberto Rosetti.

În cazul în care căpitanul de echipă este un portar, "atunci va trebui desemnat un jucător de câmp pentru a îndeplini acel rol dacă un incident se produce în extremitatea terenului", a mai spus responsabilul arbitrajului european.

"Dar, în afara acestei excepţii, orice jucător care va ignora rolul de căpitan şi/sau se va apropia de arbitru manifestând lipsă de respect sau o contestaţie va fi avertizat", a conchis Roberto Rosetti.

Istvan Kovacs va arbitra la EURO 2024

Comisia de Arbitri UEFA a anunțat oficialii de joc pentru partidele de la Campionatul European 2024 din Germania.

Au fost nominalizați 18 arbitri de centru împreună cu asistenții lor și oficiali VAR, care vor fi delegați la cele 51 de partide de la turneul final, conform informațiilor FRF.

Pe listă se află și patru români: Istvan Kovacs – arbitru de centru, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene – asistenți, Cătălin Popa – VAR.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?