UEFA Euro 2024 Reuters face comparaţia între Ianis şi Gică Hagi, după meciurile de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ianis Hagi poartă numărul 10 al naţionalei la EURO 2024, după ce Nicolae Stanciu a decis să joace cu 21, numărul lui Olimpiu Moruţan, absent din lot din cauza unei accidentări. În grupe, Ianis Hagi a jucat în toate cele trei meciuri ale României. El a intrat pe teren din postura de rezervă cu Ucraina şi Belgia, şi a fost titular cu Slovacia, meci în care a scos şi o lovitură de la 11 metri. Jurnaliştii de la Reuters scriu că "Ianis Hagi a trăit mult timp în umbra comparaţiilor cu tatăl său, unul dintre cei mai buni jucători din istoria României, Gheorghe Hagi. Dar EURO2024 este şansa sa să îşi facă un nume. Mijlocaşul ofensiv de 25 de ani a fost foarte important pentru România în remiza cu Slovacia din grupa E, obţinând penalty-ul transformat de Răzvan Marin. 

România va înfrunta Olanda în optimi, iar tricolorii au şansa unui parcurs precum cel orchestrat din teren de tatăl lui Ianis, care a condus România în sferturile CM 1994, unde au fost eliminaţi de Suedia". 

Presa internaţională continuă comparaţiile. 

"În urmă cu 30 de ani, Gheorghe Hagi era antrenat de Anghel Iordănescu, iar în Germania, Ianis lucrează cu Edward Iordănescu, fiul lui Anghel Iordănescu, aceasta fiind o altă conexiune între cele două familii celebre din fotbalul românesc. Două generaţii, despărţite de trei decenii, sperând să facă istorie pentru România", au mai scris cei de la Reuters. 

Există, însă, şi diferenţe între fotbaliştii Gheorghe şi Ianis Hagi. 

"Gheorghe Hagi a avut onoarea să joace atât pentru Real Madrid cât şi pentru Barcelona în ilustra sa carieră, şi a condus Steaua Bucureşti către finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută contra lui AC Milan. Cariera lui Ianis a fost mai mult una chinuită. Ianis a pornit de la academia tatălui său şi şi-a făcut debutul la clubul format de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa. 

Ulterior, s-a transferat la Fiorentina, Genk şi Rangers. După o accidentare de durată, Hagi a fost împrumutat la Deportivo Alaves, dar fără prea mari reuşite. A avut opt meciuri ca titular, a dat două pase decisive şi nu a marcat niciun gol", mai scriu cei de la Reuters. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel