UEFA Euro 2024 Revenirea lui Christian Eriksen după infarctul din 2021. A reușit să marcheze la Campionatul European, după 3 ani

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul în vârstă de 32 de ani a înscris singurul gol al danezilor în cadrul partidei Danemarca - Slovenia, deschizând scorul pentru reprezentanta țării sale.Selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, l-a lăudat, duminică, pe coordonatorul său de joc Christian Erkisen, marcatorul golului danez, la trei ani după atacul de cord suferit la precedenta ediție a Campionatului European de fotbal, când a fost la un pas să își piardă viața.

„Nu am avut niciodată îndoieli cu privire la jucătorul care este Christian. Are încă această clasă, este un talent natural, inima echipei noastre.

Oamenii au spus înainte de competiție că nu a jucat prea mult la Manchester United, dar este un jucător grozav și nu m-am îndoit niciodată de el”, a declarat Hjulmand, după meciul de la Stuttgart împotriva Sloveniei (1-1).

 

Primul gol la EURO pentru Eriksen

Întrebat despre simbolismul golului său, Eriksen a răspuns că povestea lui este „foarte diferită astăzi”, declarând totodată că s-a simțit „încrezător” pentru că a putut juca „multe meciuri„ de când s-a întors pe teren, cu luni în urmă, după atacul de cord suferit la meciul cu Finlanda de la EURO 2021.

„Sunt foarte fericit. Am înțeles că nu am mai marcat niciodată la EURO, așa că este un lucru bun. Nu m-am gândit la altceva decât la fotbal, mă bucur că am ajutat echipa marcând, chiar dacă este păcat că nu am câștigat”, a mai spus mijlocașul ofensiv.

Selecționerul Hjulmand s-a declarat la rândul său „dezamăgit” de faptul că echipa sa nu a reușit să se impună în prima partidă de la EURO, în ciuda faptului că a dominat în mod clar mai mult de o oră de joc.

„Am avut o primă repriză bună, dar e adevărat că în jurul minutului 70 ne-am pierdut suflul, intensitatea. Am ratat o mare ocazie (când portarul Oblak a salvat în fața lui Hoejlund) și după aceea am fost prea pasivi”, a explicat el.

Omologul său sloven, Matjaz Kek, care consideră că rezultatul de egalitate este „realist”, a regretat că elevii său avut „prea mult respect” față de adversari în prima repriză și au fost, de asemenea, „prea naivi” la deschiderea scorului de către danezi, după o aruncare de la margine executată rapid.

El a spus totuși că este mândru de reacția jucătorilor săi: „Am jucat mai eliberați în repriza secundă. Nu prea am avut noroc la șutul lui Sesko (în bară), dar am avut imediat după golul egalizator (șut deviat de un fundaș). În cele din urmă, este o recompensă corectă pentru ceea ce am făcut și pentru felul în care am jucat”, a declarat Kek.

Danemarca de deschis scorul în minutul 17 al meciului de la Suttgart, prin Christian Eriksen, slovenii reușind să egaleze situația în repriza secundă, prin Erik Janza (77), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?