UEFA Euro 2024 România a bătut deja Belgia la EURO 2024. Dar la organizare!

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Naţionala României a învăţat din greşelile trecutului şi s-a pregătit intens pentru EURO 2024. Cel puţin în ceea ce priveşte organizarea cantonamentelor şi a meciurilor. Şi, potrivit lui Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, România a învins deja Belgia în cursa pentru organizarea cantonamentului de la EURO 2024. 

"Am învăţat foarte multe. La Federaţie am investit foarte mulţi bani în resursa umană. Staff-urile sunt complete, avem acoperite toate cerinţele din catalogul UEFA. Astfel, la acest turneu final, am ştiut încă din momentul în care nu eram calificaţi, cum să procedăm ca să avem un avantaj la tragerea la sorţi. Cătălin Gheorghiu, împreună cu Edi Iordănescu, a luat decizia de a merge să vadă bazele oferite de UEFA pentru cantonament înainte să fim calificaţi. 

Au fost în catalogul respectiv vreo 50 de locaţii. Cătălin şi echipa lui au reuşit să vadă vreo 20. Dar a fost suficient, că sunt în toate zonele Germaniei. A aplicat, iar la UEFA e principiul "primul venit, primul servit" la cantonamente. Noi am ştiut asta din 2016. Am aplicat. Foarte mulţi s-au dus după ce erau siguri de calificare. Ceea ce ne-a surprins a fost la Belgia, cu care suntem în grupă. Ei au ales tot Wurzburg, unde vom sta noi, la Melchior Park. Numai că au fost pe locul 2. La organizare avem 1-0. Când s-a tras la sorţi, s-a spus că în baza de la Wurzburg, România e locul 1, şi Belgia e locul 2. Evident că am aplicat aici. Edi a fost la tragerea la sorţi, a văzut bazele, a văzut-o şi pe asta, şi a ales. Şi consecinţa care a fost? Belgia a trebuit să îşi găsească o altă bază, dar acolo unde nu erau condiţiile de aici. Şi ca să îşi facă aceleaşi condiţii de aici, au trebuit să scoată din buzunar vreo 800.000 euro. Pentru că aici e piscină, acolo nu era piscină. Belgienii fac piscină acolo. Aici e aer condiţionat, acolo nu. Şi au trebuit să instaleze aer condiţionat în hotel", a declarat Andrei Vochin la Fanatik. 

Hotelul în care va sta naţionala, deschis în 2017 

"Selecționerul a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munich și 300 kilometri de Koln. Pe lângă condițiile oferite de hotel și stadionul de antrenament, precum și faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniștită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele. Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele 3 orașe unde tricolorii vor evolua și se află la 4 kilometri de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți.

Echipa națională a României va fi cazată pe perioada șederii în Germania la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele ce va fi folosit în exclusivitate de delegația României: jucători, staff tehnic, staff medical, staff adițional, staff suport și managementul FRF. Toate persoanele vor fi cazate în camere single. Hotelul are trei etaje, dispune de un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness, și a fost deschis în 2017", a mai transmis Federaţia.

Terenul de antrenament va fi stadionul unei echipe de Liga a 3-a

Tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotel. Acesta aparține formației Würzburger Kickers, liderul Regionalei Bavaria în acest moment. Echipa deține și recordul de promovare în 2.Bundesliga. Între 2011 și 2016 a reușit să ajungă din Liga a 6-a până în al doilea eșalon fotbalistic, bifând patru promovări în cinci ani! La finalul sezonului 2016-2017 a retrogadat însă în Liga 3. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel