UEFA Euro 2024 România, remiză albă cu Bulgaria în primul test înainte de EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)
Sursa: Agerpres (Foto ilustrativ de la meciul naţionalei cu Elveţia)

România a remizat contra Bulgariei, scor 0-0, pe stadionul Ghencea, în primul din cele 2 meciuri amicale înaintea EURO 2024. 



Tricolorii au presat în prima repriză şi au avut prima ocazie prin Răzvan Marin, dar şutul său a fost blocat. După pauză, tricolorii au ratat şi un penalty, prin Dennis Man. Bulgarii au fost şi ei periculoşi, dar Florin Niţă s-a opus ocaziilor naţionalei vecine. 

Meciul s-a terminat la egalitate, 0-0. Pentru România urmează amicalul cu Liechtenstein, vineri, tot pe stadionul Steaua. Ultima victorie a României împotriva Bulgariei a fost înregistrată pe 17 mai 1989, scor 1-0, în preliminariile pentru Cupa Mondială din Italia din 1990.

Burleanu, supărat pe Denis Alibec 

Denis Alibec nu a jucat în meciul dintre România şi Bulgaria, de pe stadionul Ghencea, iar Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, dă de înţeles că atacantul care a evoluat în ultimele luni la Al Muaither, în Qatar, ar putea chiar să rateze turneul final. 

Burleanu a spus că acesta a suferit o mică intervenţie chirurgicală la picior, care ar fi trebuit să fie făcută în urmă cu două-trei săptămâni pentru a se putea reface total până la EURO.

"Am fost ieri în cantonamentul jucătorilor, am stat de vorbă cu Denis şi cu ceilalţi jucători. Ne pare foarte rău de această situaţie, mai ales că ar fi trebuit să se opereze de acum două-trei săptămâni, astfel încât să fie evitată o astfel de situaţie. Acum aşteptăm staff-ul medical să îşi facă treaba, sperăm să poată fi recuperat. E prematur să spunem dacă va fi prezent sau nu la EURO, la el este o tăietură şi depinde de cât de repede se va recupera. Plus că nu este la mână, este la picior, şi asta va face şi mai dificilă recuperarea. Ne-am fi dorit ca această intervenţie medicală să fi avut loc acum două-trei săptămâni, mai ales că Denis Alibec s-a alăturat lotului naţional mai devreme decât ceilalţi tricolori", a declarat Răzvan Burleanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?