Turnee WTA România și-a anunțat lotul pentru meciul cu Serbia din noiembrie în play-off-ul BJK Cup

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: DC Sport (arhiva)
FOTO: DC Sport (arhiva)

Horia Tecău a anunțat echipa cu care va aborda disputa cu Serbia din play-off-ul Billie Jean King Cup.



Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei României, a anunțat componența echipei pentru întâlnirea cu Serbia din play-off-ul Billie Jean King Cup: Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Anca Todoni şi Monica Niculescu.

Jaqueline Cristian se află pe locul 100 la simplu şi pe 240 la dublu, Gabriela Ruse ocupă locul 185 la simplu şi 40 la dublu, Irina Bara este pe 192 la simplu şi pe 132 la dublu, Anca Todoni pe 259 la simplu, iar Monica Niculescu este pe 43 la dublu.

De partea cealaltă, Dusan Vemic le-a convocat pe Olga Danilovic (107 WTA la simplu şi 332 la dublu), Natalija Stevanovic (189 WTA la simplu şi 279 la dublu), Lola Radivojevic (270 WTA la simplu şi 606 la dublu), Mia Ristic (322 WTA la simplu) şi Aleksandra Krunic (746 WTA la simplu).

Confruntarea va avea loc în Serbia, între 10 şi 11 noiembrie, la Kraljevo, în sală, pe zgură, iar echipa care va câștiga urmează să evolueze în calificările pentru turneul final al BJK Cup, iar învinsa în Grupa I, se arată pe siteul oficial al Federației Române de Tenis.

România, aproape de finala Fed Cup

Reamintim că în aprilie 2019, echipa României a ajuns până în semifinalele Fed Cup, meci disputat în deplasare, cu echipa Franței, egalând cea mai bună performanță din istorie.

După 2-2 la general, meciul decisiv, cel de dublu, în care Monica Niculescu a făcut pereche cu Simona Halep, s-a disputat într-o atmosferă extraordinară, de poveste. După un prim set câștigat de românce, dublul francez, Kristina Mladenovici și Caroline Garcia, a revenit luând următoarele două seturi și a ”câștigat” biletul spre finala din Australia.

”A fost grozav, nu mă așteptam să pierdem, am fost atât de aproape, nici nu aveți idee cât de aproape am fost. Le mulțumim suporterilor că au fost alături de noi”, a declarat Monica Niculescu, după încheierea unui meci dramatic.

Sonia Baciu | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel