UEFA Euro 2024 România, debut de vis la EURO 2024. A doua victorie din istorie la EURO pentru tricolori

Data actualizării: | Data publicării:

România a învins Ucraina în meciul de debut la EURO 2024 şi obţine a doua victorie din istorie la turneele finale de Campionat European. România se impune cu 3-0 în faţa Ucrainei la EURO 2024 şi se instalează în fruntea grupei E, în aşteptarea meciului dintre Belgia şi Slovacia. 

Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un şut senzaţional în prima repriză, direct în vinclul porţii apărate de Andriy Lunin, portarul lui Real Madrid. Răzvan Marin a dus scorul la 2-0 după pauză, cu un şut din afara careului, fără preluare, la colţul lung. Denis Drăguş a făcut 3-0 doar 2 minute mai târziu, din pasa lui Dennis Man. 

Dennis Man are 2 assist-uri în acest meci. 

Pentru România este a doua victorie din istorie la EURO, după meciul câştigat contra Angliei în 2000, scor 3-2. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Min 1: Începe meciul! 

Min 3: Dovbyk a urmărit o minge spre careul României, dar Niţă a ieşit şi a prins la 15 metri de poartă. 

Min 8: Florinel Coman trimite primul şut pe poartă din acest meci. Atacantul celor de la FCSB a trimis de la 20 de metri, dar direct în braţele lui Lunin. 

Min 18: Nu au fost ocazii de gol, meciul se dispută mai mult la mijlocul terenului. Au ieşit în evidenţă câteva faulturi mai dure şi câteva mingi aruncate spre vârfuri, fără succes însă. 

Min 21: Primul corner al meciului este pentru Ucraina. Konoplya a centrat, dar Burcă a respins din şase metri. Mingea este respinsă, însă, ulterior. 

Min 27: Corner pentru România, după un contraatac purtat pe partea dreaptă de Raţiu şi Man. 

Min 30: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA. Stanciu marchează o bijuterie din afara careului, cu un şut din prima de la 20 de metri. Este al 15-lea gol al lui Nicolae Stanciu la echipa naţională. Un adevărat EUROGOL! 

Min 34: Acelaşi Nicolae Stanciu centrează dintr-o lovitură liberă laterală, dar mingea e respinsă în corner. Suporterii români de la Munchen fac o atmosferă senzaţională. 

Min 37: Radu Drăguşin respinge cu capul o centrare a lui Mudryk. Mingea a trecut puţin pe deasupra porţii lui Niţă. 

Min 38: Dennis Man trimite spre poartă, mingea e deviată cu genunchiul de un ucrainean şi trece la o palmă de bara porţii lui Lunin. 

Min 39: Stanciu trimite direct pe poartă din corner, mingea atinge bara. Ocazie uriaşă pentru România! 

Pauză

Min 45: Începe repriza a doua. 

Min 46: Florinel Coman trage din lateral, dar pe lângă poartă. 

Min 53: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIAAAAAAA. Răzvan Marin prinde şi el un şut de senzaţie de la 25 de metri şi îl învinge pe Lunin. 

Min 57: Andrei Raţiu şutează la colţul scurt după o pasă cu câlcâiul venită de la Man, dar Lunin respinge în corner. 

Min 57: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA. Denis Drăguş înscrie pentru 3-0, suporterii României sunt în lacrimi în tribune. 

Min 65: Yarmolenko trimite mult peste poarta lui Florin Niţă. Niciun şut pe poarta României în acest meci. 

Min 68: Nicolae Stanciu trimite un nou şut spre poartă din lovitură liberă. Balonul loveşte plasa laterală. 

Min 73: Un suporter român a intrat pe teren şi a mers să îl îmbrăţişeze pe Nicolae Stanciu. Stewarzii au intervenit rapid. 

Min 77: Sudakov trage la poartă, dar Niţă prinde în doi timpi. Este primul şut pe poartă al ucrainenilor. 

Min 80: Florin Niţă prinde o nouă minge grea. Radu Drăguşin a deviat o centrare a lui Mudryk, dar portarul naţionalei îşi face treaba. 

Min 84: Mudryk trage la poartă din colţul scurt, dar mingea se duce peste. 

Min 90+2: Yaremchuk îl păcăleşte pe Niţă cu un lob, dar mingea cade pe transversală. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Suporterii români au invadat străzile din München, înainte ca „tricolorii” să debuteze la Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie).

Cântând în cor, îmbrăcați cu tricouri galbene și având la purtător steagurile și eșarfele tricolore, fanii români au luat cu asalt orașul german. Aceștia sunt entuziasmați de faptul că echipa națională a României participă la un Campionat European pentru prima dată în ultimii opt ani.

Iată echipa de start trimisă de Edi Iordănescu: 

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

La meci a participat şi premierul României, Marcel Ciolacu. Iată fotografiile de pe stadion: 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel