Gimnastică Sandra Izbaşa, ultima româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice. "Ştiam că după 2012 nu o să mai vină o echipă de elită"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sandra Izbaşa este ultima româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice. Aceasta a luat medalia de aur la JO 2012, de la Londra. 



Sandra Izbaşa a reprezentat România la două ediţii de Jocuri Olimpice, în 2008 la Beijing şi în 2012 la Londra. La ambele competiţii aceasta a reuşit să câştige medalia de aur, la sol, respectiv sărituri. 

Medalia ei de aur, din 2012, a fost ultima de acest fel la Jocurile Olimpice pentru România. Iar ea a venit şi în contextul în care presa vremii a spus despre Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor că sunt "expiratele" din lotul României. 

"Din păcate aşa este. Eu mă simt bine în sensul în care tot ceea ce am muncit şi am prezentat în faţa lumii întregi s-a concretizat cu 2 medalii de aur, la 2 ediţii diferite aleJocurilor Olimpice. Sunt mândră de ce am realizat. Dar ştiam, eram conştiente, că după 2012 nu o să mai vină un grup de fete, o echipă de elită, care să poată să facă faţă la ceea ce noi am mai dus cu un ultim suflu. Vorbim de anii 2000, pentru că acolo eu aveam 10 ani, conştientizam cât de cât ce se întâmplă la Jocurile Olimpice. În 2004 s-au cucerit foarte multe medalii. 

"Presa a spus că România a venit cu cele două expirate"

În 2008 noi am încercat şi reuşit să păstrăm România în frunte. În 2012 am avut aproape aceleaşi rezultate. Cu un rezulltat în plus faţă de 2008, adică medalia de argint a Cătălinei Ponor. După aceea nu am mai reuşit să ne calificăm. Îmi aduc aminte, făcând o scurtă paranteză, că eram la Londra, eu şi Cătălina în echipă, cele două veterane, iar presa ne-a pus la zid, au zis că România a venit cu cele două expirate. 

Iar domnul Belu a zis la momentul ăla că fără cele două expirate nu am fi urcat pe locul 3 olimpic. 

Astea dor, pentru că atunci când eşti în sport lumea, şi în special presa, te întreabă când te retragi, iar după ce te retragi, te întreabă când te reapuci. În loc să te susţină pe parcursul anilor în care evoluezi, aduci medalii, eşti peste tot, se laudă toată lumea cu tine... Se şterge totul imediat, se uită!", a declarat Sandra Izbaşa la Arena Sport.ro

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel