UEFA Euro 2024 Se încing spiritele între autoritățile germane și cele turce. Echipa națională a Turciei, susținută de Erdogan în sferturile de finală

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, va fi alături de echipa națională a Turciei, pentru meciul din sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania.Erdogan vine la meciul dintre Turcia și Olanda

Recep Tayyip Erdogan va asista, sâmbătă, la meciul dintre selecționatele de fotbal ale Olandei și Turciei, din sferturile de finală de la EURO 2024, a anunțat, joi, președinția turcă, la puțin timp după convocarea ambasadorului acestei țări la Berlin, ca urmare a unui gest controversat al jucătorului turc Merih Demiral.

Relațiile dintre Germania și Turcia traversează noi turbulențe după gestul fundașului turc Merih Demiral, care a sărbătorit unul dintre golurile sale în meciul cu Austria (2-1), din optimile de finală, făcând cu ambele mâini semnul „Lupilor gri”, o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare.

UEFA a anunțat, la rândul său, miercuri, deschiderea unei anchete privind un „potențial comportament inadecvat” al fundașului turc.

Incidentul a căpătat și conotații politice, determinând reacția ministrului de Interne german, Nancy Faeser, care a afirmat că „simbolul extremiștilor turci nu are nimic de a face cu stadioanele noastre”.

Această remarcă a determinat Ankara să-l convoace, miercuri, pe ambasadorul Germaniei în Turcia, iar autoritățile de la Berlin au răspuns convocându-l joi pe ambasadorul turc.

Președintele Erdogan nu a reacționat imediat la polemică, dar mai mulți miniștri și purtătorul de cuvânt al partidului său (AKP) au denunțat ancheta UEFA și reacția ministrului german de Interne.

Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie, în capitala Germania, la Berlin, potrivit Agerpres.

Programul ultimelor meciuri la EURO 2024

Sferturi de finală

- Vineri, 5 iulie

 Spania - Germania (Stuttgart, 19:00) - meci 45

 Portugalia - Franța (Hamburg, 22:00) - meci 46

- Sâmbătă, 6 iulie

 Anglia - Elveția (Dusseldorf, 19:00) - meci 47

 Olanda - Turcia (Berlin, 22:00) - meci 48

Semifinale

- Marți, 9 iulie

 Câștigătoarea meciului 45 - Câștigătoarea meciului 46 (Munchen, 22:00)

- Miercuri, 10 iulie

 Câștigătoarea meciului 47 - câștigătoarea meciului 48 (Dortmund, 22:00)

 

Finala

- Duminică, 14 iulie

 Ultimele două formații, Berlin, 22:00

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?