UEFA Euro 2024 Selecționerul naționalei Slovaciei, Francesco Calzona, a anunțat lotul definitiv pentru EURO 2024. Jucătorii cu care se va confrunta naționala României

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol care este lotul definitiv al naționalei de fotbal a Slovaciei.



Lotul definitiv de 26 de jucători pentru EURO 2024 al naționalei de fotbal a Slovaciei a fost anunțat de selecționerul Francesco Calzona.

Slovacia va fi una dintre adversarele naționalei României.

Coloana vertebrală a naționalei Slovaciei este formată din ăortarul Martin Dubravka (Newcastle), fundaşul Milan Skriniar (Paris Saint-Germain) şi mijlocaşul Stanislav Lobotka (Napoli), relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Din lotul provizoriu de 32 de jucători, selecționerul Calzona a renunțat la șase.

„M-am gândit mult, însă am încercat să iau cea mai bună decizie pentru echipa naţională”, a declarat Calzona, care a antrenat în ultimele luni în paralel formația Napoli din Serie A.

Decizie grea pentru Calzona

„Jucătorii s-au prezentat foarte bine la antrenament, au avut o abordare excepţională, aşa că a fost o decizie grea. A fost vorba de mici detalii până la urmă”, a continuat italianul în vârstă de 55 de ani, care pregătește naţionala Slovaciei din 2022.

„Ne gândim şi la viitorul acestei echipe naţionale”, a spus tehnicianul cu privire la faptul că șase jucători din lotul definitiv au mai puţin de 23 de ani.

El a adăugat că Slovacia se va baza pe spiritul de echipă când va întâlni Belgia pe 17 iunie, Ucraina patru zile mai târziu şi România pe 26 iunie în Grupa E a turneului găzduit de Germania, care începe pe 14 iunie.

„Ne cunoaştem limitele. Singura noastră şansă de a realiza ceva remarcabil este să fim o echipă adevărată formată din 26 de elemente”, a spus Calzona.

Lotul Slovaciei pentru EURO 2024

portari: Martin Dubravka (Newcastle United/Anglia), Henrich Ravas (New England/SUA), Marek Rodak (Fulham/Anglia)

fundaşi: Vernon De Marco (Hatta Club/Emiratele Arabe Unite), Norbert Gyomber (Salernitana/Italia), David Hancko (Feyenoord/Olanda), Sebastian Kosa (Spartak Trnava), Adam Obert (Cagliari/Italia), Peter Pekarik (Hertha Berlin/Germania), Milan Skriniar (Paris Saint-Germain/Franţa), Denis Vavro (FC Copenhaga/Danemarca)

mijlocaşi: Laszlo Benes (Hamburg/Germania), Matus Bero (Bochum/Germania), Ondrej Duda (Verona/Italia), Patrik Hrosovsky (Genk/Belgia), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (Napoli/Italia), Tomas Rigo (Banik Ostrava/Cehia)

atacanţi: Robert Bozenik (Boavista/Portugalia), David Duris (Ascoli/Italia), Lukas Haraslin (Sparta Praga/Cehia), Leo Sauer (Feyenoord/Olanda), Ivan Schranz (Slavia Praga/Cehia), David Strelec (Slovan Bratislava), Tomas Suslov (Verona/Italia), Lubomir Tupta (Slovan Liberec/Cehia).

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

dcsport Team | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?