Turnee WTA Simona Halep confirmă: Nu participă la Madrid Open. Ce mesaj a transmis românca

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Simona Halep a făcut anunțul că nu va putea participa la turneul WTA 1.000 de la Madrid, duminică seara, întrucât forma sa fizică nu este gata de o nouă competiție oficială.



Halep mai așteaptă până să debuteze pe zgură

Turneul Masters 1.000 de la Madrid se va desfășura în perioada 23 aprilie - 5 mai, dar deja mulți jucători importanți din circuit și-au anunțat retragerea de la competiția spaniolă, printre care și fostul număr 1 mondial, Simona Halep.

„Din nefericire, corpul meu are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătit și am luat decizia dificilă de a nu juca la Madrid. Este greu, pentru că doream să revin cât mai repede în circuit, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc. Mulțumesc @MutuaMadridOpen, pentru că mi-a oferit și un wild card, și fanilor mei”, a scris Halep pe platforma X (fostă Twitter).


Halep anunțase, pe 3 aprilie, că a primit un wild card pentru turneul de la Madrid, pe care l-a câștigat în 2016 și 2017. Ea a jucat și alte două finale în capitala Spaniei, în anii 2014 și 2019.

La 20 martie, Simona Halep a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6 6-4 6-3, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancțiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni. În prezent, Halep ocupă locul 1.150 în clasamentul WTA, scrie Agerpres.

Pe tabloul principal la Madrid se află trei românce, Sorana Cîrstea (30 WTA), calificată direct în turul secund, Ana Bogdan (64 WTA), care va juca în prima rundă cu chinezoaica Xiyu Wang (52 WTA) și Irina Begu (128 WTA), care o va înfrunta la debut pe cehoaica Linda Fruhvirtova (146 WTA), iar Jaqueline Cristian (73 WTA) va lua startul în calificări, contra americancei McCartney Kessler (119 WTA).

Mai mulți jucători de tenis au anunțat că nu participă la Madrid Open

Asemenea lui Halep, și americanca Jessica Pegula (5 WTA) și-a anunțat retragerea de la turneu, printr-o postare pe contul său de Instagram. Aceasta a spus că a suferit o accidentare în ultima săptămână care nu îi va permite să participe pe zgura din Spania.

Jessica Pegula withdraws from Madrid... pic.twitter.com/hdlWFz30T4

— Biola Solace-Chukwu (@Beeorlicious) April 21, 2024

Nici actualul lider mondial, sârbul Novak Djokovic, nu va participa la turneul Madrid Open, după ce începutul sezonului 2024 nu s-a ridicat așteptărilor sale.

Novak Djokovic has withdrawn from the Mutua Madrid Open ????


Which leaves Jannik Sinner as the top seed at a Masters 1000 for the first time in his career ???? #MMOpen pic.twitter.com/HKEM3tQ37P

— Eurosport (@eurosport) April 20, 2024

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel