Turnee WTA Simona Halep confirmă participarea la turneul din Portugalia. Românca se pregătește intens pentru sezonul de zgură

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campioana a confirmat participarea prin intermediul unui interviu acordat presei din Portugalia. Acceptarea wild-card-ului de către Simona a fost, totodată, confirmată de Federația Portugheză de Tenis.



Simo se antrenează din greu pe zgură

Simona Halep a acceptat invitația dată de organizatorii turneului de la Oeiras, spunând că dorește să joace cât mai multe meciuri posibile, după o perioadă care depășește un an și jumătate de inactivitate. Halep va debuta în sezonul de zgură la competiția de categorie WTA 125 Oeiras Ladies Open.

Turneul Oeiras este o competiție dotată cu premii totale în valoare de $164,000 și nu a mai fost organizată din anul 2014, ultima ediție fiind câștigată de Carla Suarez Navarro, jucătoare retrasă din activitatea sportivă. Organizatorii au decis să îi ofere româncei un wild-card, aceasta acceptând invitația.

Simona se va întoarce pe zgura turneului portughez, desfășurat între 15-21 aprilie, ca o parte din antrenamentele pe suprafața de zgură. Fostul număr 1 mondial pare că dorește să își crească din ce în ce mai mult nivelul, pentru a reveni într-o formă solidă la competiția spaniolă de la Madrid, programată în perioada 23 aprilie - 5 mai.

„Sunt foarte încântată să adaug încă un turneu în calendarul meu. La revenirea în circuitul WTA, intenționez să joc cât mai multe meciuri posibil și faptul că am acceptat acest wild-card îmi dă posibilitatea să fac acest lucru în fața publicului din Portugalia. Vreau să le mulțumesc organizatorilor că m-au invitat și abia aștept să fiu acolo”, a declarat Halep.

Alte jucătoare care au primit invitație pentru a juca la competiția portugheză sunt Kristina Mladenovic (56 WTA), Francisca Jorge (190 WTA) și Matilde Jorge (551 WTA). De asemenea, turneul Oeiras va avea și alte tenismene din top 100, precum Camila Osorio (63 WTA), campioana de la Bogota de săptămâna trecută, Viktorija Golubic (78 WTA) și Bernarda Pera (82 WTA).

Simona Halep a jucat, pentru prima dată după ce a revenit pe terenul de tenis, la Miami Open. Aceasta a pierdut meciul din primul tur, în prima competiție de la revenire, după suspendarea de dopaj, în fața spaniolei Paula Badosa.

Antrenamentele, alături de Carlos Martinez

Simona Halep va juca în competiția din Portugalia alături de noul său antrenor, spaniolul Carlos Martinez, cu care se antrenează intens, la București.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel