Turnee WTA Simona Halep, detalii despre revenire. Unde joacă în următoarea săptămână

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena română a oferit declarații despre următoarele sale evoluții, discutând și despre posibilitățile revenirii pe teren într-un turneu organizat în țara noastră.



Joacă Simona Halep în turneul de la Iași?

Orașul Hamburg nu va găzdui în iulie turneul de tenis organizat de WTA din cauza „unui calendar plin în anul olimpic”, potrivit anunțului organizatorilor.

Evenimentul organizat de obicei în Germania va avea loc în țara noastră, la Iași. Astfel, România va organiza, în premieră, două turnee WTA de categorie 250 în același an: noua competiție din Capitala Moldovei și deja cunoscutul turneu din Cluj-Napoca, Transylvania Open.

Turneul feminin de tenis Iași Open, care va trece în acest an la categoria WTA 250, va fi organizat în perioada 21-26 iulie, la baza sportivă Ciric din Iași.

Simona Halep a vorbit despre planurile sale în viitorul apropiat, dezvăluind dacă există șanse ca aceasta să participe la turneul BCR Iași Open sau la Grand Slam-ul la care a reușit să ridice trofeul, Wimbledon (2019).

„Nu cred că voi juca. Momentan nu am decis absolut nimic. Trebuie să mă recuperez în totalitate cu genunchiul și să văd ce am de făcut.”, a răspuns Simona Halep, potrivit Sport.ro, când a fost întrebată dacă va participa la noua competiție din Iași.

În ceea ce privește o posibilă participare la Wimbledon, Halep nu a oferit nicio informație concretă, mai ales că aceasta are nevoie de un wild-card oferit de către organizatorii competiției, pentru a putea participa: „Încă nu dau niciun răspuns clar, pentru că nu știu”, a menționat Simona Halep, despre participarea la al treilea turneu major al anului.

Halep revine pe teren, pe 15 iunie

Simona a putut reveni pe teren în luna martie, când TAS i-a micșorat sentința de la 4 ani la 9 luni, revenind la turneul Masters 1000 din Florida, SUA.

De atunci, românca a mai încercat să joace, primind mai multe wild-card-uri la diferite turnee, respectiv Madrid Open, Oeiras Ladies Open sau competiția Trophee Clarins. La cea din urmă, Halep s-a prezentat și a debutat în sezonul de zgură după aproape doi ani în care nu a mai jucat pe această suprafață, dar a trebuit să se retragă din meci, decizie luată din cauza unei accidentări la genunchi.

„Simo” va reveni pe teren alături de Andrei Pavel, pe 15 iunie, într-un meci demonstrativ cu perechea americano-germană Andre Agassi - Steffi Graf, la Sport Festival 2024, eveniment organizat la Cluj-Napoca.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?