Turnee WTA Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale turneului de la Dubai, după o revenire de senzaţie. Era condusă cu 5-1 în setul 2

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sorana Cîrstea, în vârstă de 33 de ani, a reuşit să o învingă pe Marketa Vondrousova şi să se califice în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai. Premiile totale ale turneului sunt de peste 3 milioane de dolari. 



Cîrstea a câştigat meciul în 2 ore şi 41 de minute, după o revenire spectaculoasă în care a salvat şase mingi de meci. În primul set, Sorana Cîrstea a pierdut cu 6-2, iar în al doilea set a  fost condusă cu 5-1 de Vondrousova, în vârstă de 24 de ani. Cîrstea a reuşit, însă, să îşi fructifice serviciul şi să reuşească primul break. Apoi, punct cu punct, românca a revenit incredibil şi a egalat situaţia, 5-5. Setul a mers în tiebreak, unde Cîrstea s-a impus cu 7-1. 

Setul decisiv a început în forţă pentru Sorana, care s-a desprins la 2-0, iar la 4-2 a făcut încă un break, încheind setul cu 6-2. Sorana a terminat meciul cu şapte aşi şi o singură dublă greşeală, în timp ce adversara ei a avut 6 duble greşeli. 

După acest meci, Sorana Cîrstea a învins-o de 3 ori pe Vondrousova, campioana en-titre de la Wimbledon. Cîrstea şi-a asigurat un cec de 158.944 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, care a beneficiat, joi, de retragerea adversarei sale, kazaha Elena Rîbakina.

Paolini (28 ani, 26 WTA) a câştigat ambele confruntări cu Cîrstea, în 2021, în sferturi la Portoroz, cu 6-4, 4-6, 6-1, şi anul trecut în primul tur la Roland Garros, cu 7-5, 2-6, 6-2, scrie Agerpres.

Primele declaraţii ale Soranei după meci

”Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. La 1-5 în setul doi, nici nu mă gândeam că voi câștiga, doar mă gândeam să lungesc punctele, dar, cumva, am reușit să obțin această victorie. Nici nu știu cum.

Sunt mândră de longevitatea mea din circuit. Îmi place să joc tenis, îmi place să simt acea adrenalină și să-i răsplătesc pe cei din tribună cu jocul meu. Știu că au fost și mulți români în tribune, le mulțumesc tuturor.

Cred că la acest nivel suntem foarte apropiate una de cealaltă ca valoare. Mă bucur că sunt încă în turneu și voi lupta mâine pentru șansa mea”, a declarat Sorana Cîrstea.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel