Turnee WTA Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, dueluri cu jucătoare de TOP 10. Monica Niculescu a părăsit turneul de la Roma

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova, în timp ce Jaqueline Cristian se va duela cu americanca Coco Gauff.



Româncele întâlnesc două câștigătoare de Grand Slam

Sorana Cîrstea (32 WTA) a trecut, în turul al doilea al competiției de la Roma, de Brenda Fruhvirtova (102 WTA), scor 7-5 6-0, următorul duel fiind programat sâmbătă, după ora 18:00. Tenismena română cel mai bine clasată în acest moment în ierarhia WTA o va întâlni pe cehoaica Marketa Vondrousova (6 WTA), cea care a reușit să câștige meciul cu Ana Bogdan (63 WTA), în cel de-al doilea tur, scor 6-2 3-6 6-4.

Cîrstea și Vondrousova s-au mai întâlnit de alte patru ori, Sorana având un avantaj în meciurile directe, scor 3-1. De remarcat este faptul că românca a câștigat ultimele trei partide disputate. Sorana Cîrstea s-a impus în luna februarie, la Dubai, în fața campioanei de la Wimbledon 2023, scor 2-6 7-6(1) 6-1.

Pe de cealaltă parte, Jaqueline Cristian (68 WTA) a profitat de accederea pe tabloul principal de la Roma în calitate de „lucky loser”, după retragerea cehoaicei Barbora Krejcikova (27 WTA). Românca a trecut, în al doilea tur al competiției, de rusoaica Elina Avanesyan (72 WTA), scor 5-7 6-2 6-2.

Următoarea adversară a lui Jaqueline va fi a treia jucătoare a lumii și câștigătoarea US Open 2023, americanca Coco Gauff. Nu au mai fost înregistrate meciuri directe între cele două tenismene, partida de sâmbătă seară fiind ultima programată, după ora 20:00.

De asemenea, și Irina Begu (161 WTA) este prezentă la Foro Italico, meciul său fiind programat în ziua de duminică, 12 mai, adversara sa fiind Elise Mertens (30 WTA).

Niculescu părăsește Roma

Perechea româno-americană Monica Niculescu/Alycia Parks a fost învinsă de cuplul Leylah Fernandez (Canada)/Arantxa Rus (Olanda), cu scorul de 6-2 7-5, vineri, în prima rundă a probei de dublu din turneul de tenis WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro.

Niculescu și partenera sa au cedat după o oră și 25 de minute de joc.

Monica Niculescu și Alycia Parks s-au ales pentru participare cu un cec de 10.180 de euro și 10 puncte WTA la dublu, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?