Turnee WTA Sorana Cîrstea va juca cu Iga Swiatek la WTA Madrid, în turul III

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea are parte de un adversar extrem de tare în turul III al turneului WTA de la Madrid. Este vorba despre Iga Swiatek, cea care a învins-o în toate întâlnirile de până acum. 



Swiatek a fost finalistă la ediţia de anul trecut a turneului din capitala Spaniei, fiind învinsă de belarusa Arina Sabalenka.

Cîrstea (34 ani, 30 WTA) a trecut în turul secund, la mare luptă, de filipineza Alexandra Eala (18 ani, 170 WTA), cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4.

Swiatek (22 ani) a câştigat toate cele trei confruntări cu Cîrstea, pierzând un singur set. Primul meci direct a avut în 2022 în optimi la Australian Open, poloneza impunându-se cu 5-7, 6-3, 6-3. Swiatek a mai câştigat anul trecut în sferturi la Indian Wells, cu 6-2, 6-3, şi anul acesta în turul secund la Doha, cu 6-1, 6-1.

În alt meci din turul al doilea, jucătoarea argentiniană Lourdes Carle a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-4, 6-4, după ce în prima rundă o eliminase pe Emma Răducanu.

Tunisianca Ons Jabeur, campioana din 2022, a avut nevoie de trei seturi pentru a o învinge pe Anna Karolina Schmiedlova, 6-4, 5-7, 6-3, şi a se califica în turul al treilea, scrie Agerpres.

Sorana Cîrstea a spus cum a învins-o pe Alexandra Eala 

"A fost un meci destul de complicat. Am început bine cu scorul de 6-3, 5-3. Acum nu pot să spun că am făcut multe lucruri greșit. Cred că am fost un pic pasivă și adversara a simțit asta și și-a ridicat un pic nivelul de joc.

Chit că în setul trei a avut 3-1, simțeam că joc mai bine, că am un nivel peste ea și că trebuie să reușesc să găsesc soluții să câștig.

Știam cine este Eala, dar nu știam cum joacă. N-am văzut-o niciodată și nu m-am antrenat niciodată cu ea. Antrenorul meu (n.r. Albert Costa) s-a dus la primul meci al ei, apoi m-am uitat și eu un pic, ca să am cât de cât o idee cum joacă.

Prima oară când joci cu o adversară nouă, e un pic dificil, pentru că trebuie să-i găsești punctele slabe și acolo să insiști", a declarat Sorana Cîrstea, potrivit gsp.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel