Turnee WTA Sorana Cîrstea continuă parcursul excelent în Florida. Pe cine întâlnește românca în meciul de azi

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sorana Cîrstea arată un tenis extrem de solid în turneul de la Miami. Aceasta își confirmă forma de joc din Florida de anul trecut, după ce a câștigat două partide în minimum de seturi, împotriva unor jucătoare de top, ca Sloane Stephens și Daria Kasatkina. Românca s-a calificat în optimile de finală ale competiției, unde o va întâlni pe americanca Danielle Collins, astăzi, 25 martie.

 



Două dispute dominate de Cîrstea. Românca și-a luat revanșa

Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a calificat în fazele finale ale competiției de la Miami, unde o va întâlni pe jucătoarea americană Danielle Collins (53 WTA). Aceasta a arătat un nivel de tenis extrem de solid în cele două partide disputate, în turul doi împotriva lui Sloane Stephens (41 WTA), de care a trecut în două seturi scurte, scor 6-2 6-1, respectiv în turul al treilea, învingând-o pe Daria Kasatkina (11 WTA), scor 7-5 6-2. Sorana și-a luat revanșa în fața ambelor jucătoare, Stephens având o victorie, anul acesta, la Indian Wells, rusoaica înregistrând o victorie în acest sezon în fața româncei, la Abu Dhabi.

Favorită la competiții

Cap de serie numărul 19, Sorana s-a bucurat de tur liber la competiția din Florida, confirmându-și rezultatele bune de anul trecut. Cu toate că, în meciul împotriva rusoaicei, Sorana a fost condusă în primul set cu 3-0, respectiv 4-2, sportiva noastră a reușit trei game-uri consecutive, câștigând primul set cu 7-5. Actul secund a fost dominat de Cîrstea, care s-a impus cu un scurt 6-2.

După disputa din turul al treilea cu rusoaica, Sorana s-a declarat încântată pentru că a putut să se „răzbune” pentru înfrângerile din turneele anterioare.

„Mă bucur de revanșă. Sunt două revanșe binevenite. A fost un început destul de slab din partea mea. Am făcut foarte multe greșeli, iar la 3-0 pentru Kasatkina mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva, să joc mai agresiv, dar să nu mă grăbesc. Cred că de la 3-0 mi-am reglat jocul, atitudinea a fost bună, iar per total a fost un meci bun din partea mea. Mă bucur că am terminat în două seturi, pentru că deși nu părea, era destul de cald.”, a declarat Sorana Cîrstea după meci, pentru DigiSport.

De asemenea, ea a punctat și rolul tăriei mentale în tenis și faptul că nu și-a pierdut cumpătul în meci. „Știu din propria experiență că ești frustrat când pierzi asemenea avantaj, de două break-uri. Trebuie să o iei de la capăt, să joci alte două seturi. Eu am început să joc mai bine, să fiu mai degajată, să dau drumul la lovituri. Ăsta este tenisul, aici e vorba de puterea mentală, să te concentrezi mereu și să nu te gândești la ce a fost. Sunt o jucătoare căreia îi place să joace pe căldură. Suprafața este mai rapidă aici față de Indian Wells, acolo a fost destul de lentă. Sunt lucruri mărunte, dar la acest nivel fac diferența. Sunt foarte multe lucruri pe care omul din spatele televizorului nu le vede și poate sunt rezultate contradictorii, dar noi mereu ne adaptăm la alte condiții. Eu cred că sunt o jucătoare care se adaptează foarte repede și cred că am un atu aici.”, a mai spus Sorana pentru DigiSport.

O altă americancă pentru Sorana

Sorana a întâlnit-o singură dată pe Danielle Collins, sportiva din SUA impunându-se după un meci extrem de lung, de trei seturi, scor 6-3 4-6 6-4, în cadrul turneului de la Roma din mai 2018.

Românca a făcut câteva declarații privind următoarea sa adversară: „Îmi aduc aminte că am jucat cu Collins la Roma, acum câțiva ani, dar e clar că s-au schimbat multe. Voi vedea cine va câștiga și voi încerca să fac o tactică bună, dar mereu am crezut că trebuie să-mi impun jocul și să fiu agresivă, să fiu în controlul punctului”.

Parcursul bun de anul acesta al Soranei, respectiv calificarea în optimile de finală ale Miami Open, are o importanță foarte mare, întrucât, la ediția anterioară, jucătoarea noastră a ajuns până în semifinalele competiției. După această calificare, Sorana a bifat o performanță rară în cariera sa: pentru abia a treia oară, aceasta a reușit să ajungă cel puțin în optimile de finală ale aceluiași turneu WTA 1000, în doi ani consecutiv. Aceasta mai reușise astfel de performanțe la Indian Wells (optimi în 2022 și sferturi în 2023) și la turneul de la Madrid (sferturi în 2016, respectiv 2017).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel