UEFA Euro 2024 Spania - Anglia, finala EURO 2024. Englezii elimină Olanda în semifinale

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Anglia s-a calificat în finala EURO 2024, unde va întâlni Spania. Englezii au eliminat Olanda în semifinale. Xavi Simmons a deschis scorul pentru Olanda rapid, încă din minutul. 

În minutul 18, Harry Kane a egalat pentru Anglia, din penalty, după intervenţia VAR. Atacantul englez a ajuns la 3 goluri marcate la acest turneu final. 

În prima repriză, ambele echipe au avut câte o bară, dar Anglia a fost cea care a forţat mai mult, graţie unei evoluţii excelente a mijlocaşului Kobbie Mainoo. 

În minutul 90, rezerva Ollie Watkins a adus victoria Angliei, cu un şut perfect din unghi, fără speranţe pentru portarul Olandei. 

În finală, Anglia va întâlni Spania, care a eliminat Franţa cu scorul de 2-1. 

Felix Zwayer, la un pas de o nouă gafă pro Olanda la EURO2024. Anglia, salvată de intervenţia VAR

După ce în meciul Olandei cu România, din optimile de finală ale EURO 2024, Felix Zwayer nu a avut nicio reacţie când Denzel Dumfries i-a spart capul lui Ianis Hagi şi l-a placat pe Vasile Mogoş ca la rugby, în meciul din semifinale a fost la un pas să nu acorde lovitură de la 11 metri pentru Anglia, după un fault al aceluiaşi Dumfries asupra lui Harry Kane. 

La scorul de 1-0 pentru olandezi, Harry Kane a primit o minge în careu şi a şutat spre poartă, dar Denzel Dumfries a avut o intrare imprudentă cu talpa pe piciorul lui Kane. Deşi reluările arătau faultul clar, Felix Zwayer a părut iniţial că îi calmează pe olandezi şi că le transmite că a văzut faza şi nu pare ceva în neregulă. 

Norocul Angliei a constat în intervenţia VAR. Arbitrii din camera video l-au chemat la monitor pe Zwayer pentru a-i arăta intervenţia lui Dumfries, astfel că arbitrul german a acordat lovitură de la 11 metri şi cartonaş galben pentru Denzel Dumfries. Harry Kane a reuşit să înscrie din penalty. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel