Turnee WTA Speranțele tenisului feminin: Anca Todoni ajunge în top 140, după titlul câștigat la Bari

Data publicării:
Facebook Anca Todoni
Facebook Anca Todoni

Românca de doar 19 ani a urcat nu mai puțin de 43 de locuri în ierarhia tenisului feminin mondial după ce a reușit să cucerească trofeul de la Bari.



Todoni urcă în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni a câştigat, duminică seara, cel mai important titlu din carieră, la turneul WTA 125 de la Bari (Italia), dotat cu premii totale de 100.000 de euro, după ce a învins-o în finală pe maghiara Panna Udvardy, scor 6-4, 6-0.

Anca Todoni (19 ani, 179 WTA) a obținut victoria după 66 de minute în fața unei adversare mai bine cotate (25 ani, 132 WTA).

În primul set s-a mers cap la cap până în ultimul ghem, în care românca a reuşit break-ul şi a câştigat cu 6-4. Todoni a dominat categoric setul al doilea, adjudecat la zero. Udvardy nu şi-a creat nicio şansă de break în acest meci.

Anca Todoni a fost răsplătită cu un cec de 13.040 euro şi 125 de puncte WTA, iar Udvardy s-a ales cu un cec de 7.390 de euro şi 81 de puncte WTA, potrivit Agerpres.

Astfel, Anca Todoni urcă 43 de locuri în ierarhia tenisului feminin, până pe poziția a 139-a. Cu acest titlu, tânăra româncă oferă speranțe tenisului din România, reușind cea mai bună clasare din carieră, până în acest moment.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arc Pro Tenis (@tenisarcpro)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?