Turnee WTA Steve Simon nu va mai fi preşedintele WTA. Tenisul feminin va avea o nouă conducere

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Tenisul feminin se pregăteşte să îşi schimbe conducerea, după ce Steve Simon a anunţat că va părăsi postul de preşedinte. Steve Simon va părăsi în curând postul de preşedinte al Asociaţiei feminine de tenis (WTA), dar va rămâne în cadrul acestei organizaţii ca preşedinte executiv, informează EFE.

Într-un interviu acordat BBC, Simon a anunţat că va renunţa la actuala sa funcţie în momentul în care va fi ales un succesor, dar va continua în WTA ca preşedinte executiv, urmând dezvolte funcţiile de "guvernanţă", "integritate" şi "strategii în interesul organizaţiei".

Activitatea lui Steve Simon a fost pusă în discuţie după ultimul Turneu al Campioanelor, organizat de WTA la Cancun. Locul de desfăşurare a fost anunţat cu doar câteva săptămâni înainte de start, iar organizarea evenimentului a fost un dezastru, cu terenuri neterminate înainte de sosirea jucătoarelor, probleme legate de calitatea suprafeţei de joc, precum şi condiţiile meteorologice dificile, care au perturbat multe meciuri.

Jucătoare precum Arina Sabalenka au reproşat o lipsă de respect faţă de ele prin desfăşurarea acestui turneu în astfel de condiţii, iar legende precum Martina Navratilova au cerut o schimbare în conducerea WTA.

"Am discutat în vară cu consiliul WTA şi am spus că dacă WTA doreşte să rămână în fruntea sportului feminin, trebuie să ne revizuim întreaga structură organizatorică. Aşa că acest lucru nu este legat de ceea ce s-a întâmplat la Cancun sau că nu au fost cei mai uşori ani", a declarat Simon.

"Cred că preferinţa noastră este să găsim o femeie candidată. Cred că are sens. Este cel mai bun lucru pe termen lung pentru organizaţie", a adăugat el, scrie Agerpres.

WTA a pierdut aproximativ 30 de milioane de euro în ultimii doi ani financiari, afectaţi de pandemie şi decizia lui Simon de a nu juca în China până la clarificarea situaţiei jucătoarei Shuai Peng, care a acuzat un înalt oficial al guvernului chinez de abuz sexual.

Cu toate astea, în luna aprilie, WTA a anunţat că turneele vor reveni în China, iar acest lucru s-a întâmplat în partea a doua a sezonului.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel