UEFA Euro 2024 Ştim semifinalele EURO2024. Nu există nicio surpriză

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au fost stabilite semifinalele EURO 2024. Cele mai puternice 4 echipe de pe continent se vor înfrunta pentru trofeul suprem. Spania - Franţa şi Anglia - Olanda sunt cele două semifinale de la EURO 2024, astfel că nu există nicio surpriză în această fază a competiţiei. Elveţia şi Turcia au fost trimise acasă sâmbătă seară, de Anglia, respectiv Olanda, după două partide în care au opus o rezistenţă fantastică. 

Elveţia a fost învinsă de Anglia la loviturile de departajare. Manuel Akanji a fost singurul jucător care a ratat de la punctul cu VAR, după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 1-1. 

Olanda s-a calificat în semifinale după ce a învins Turcia în 90 de minute, cu scorul de 2-1. Turcii au deschis scorul şi au fost mai periculoşi, având şi o bară, însă Olanda a revenit în doar şase minute şi a întors scorul. Batavii vor înfrunta Anglia pentru un loc în finală, iar meciul se anunţă unul închis, ambele echipe părând, pe alocuri, mai interesate să nu piardă decât să câştige. 

Gareth Southgate vrea ca Anglia să joace finala 

"Echipa noastră a fost supusă unei presiuni enorme încă de la început. Dar suntem în semifinale pentru a treia oară în patru competiţii. Este o mare realizare, chiar dacă nu vrem să ne oprim aici", a declarat Southgate după partida de la Dusseldorf.

"Nimic nu e uşor. Jucătorii au dat dovadă de un caracter şi o rezistenţă incredibile. Acestea nu sunt meciuri normale, sunt evenimente naţionale cu multă presiune, cu jucători foarte tineri în mijlocul a toate acestea", a adăugat el.

Southgate consideră că vicecampioana europeană "a jucat bine" într-un sistem nou cu trei fundaşi la acest EURO. "Am schimbat sistemul pentru a presa mai sus. Cred că băieţii au făcut-o bine", a spus selecţionerul englez, care a regretat însă că această opţiune tactică a ajuns în presă "cu trei zile înainte de meci", ceea ce a însemnat pierderea "oricărui element de surpriză" faţă de adversar.

Referindu-se la criticile care i-au fost adresate pentru calitatea jocului naţionalei Three Lions la debutul acestui turneu, Southgate a spus: Mi-am dorit să ne recâştigăm credibilitatea pe scena mondială, aşa că nu pot nega că atunci când este la fel de personal precum a fost în ultimele săptămâni, la nivel uman, este destul de dificil. Însă luptăm, nu ne vom opri din luptă".

"Nu am fost niciodată în finala unui turneu în afara Angliei şi nu am câştigat niciodată un Campionat European: acestea sunt două elemente de istorie pe care am dori să le realizăm", a conchis Gareth Southgate, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?