UEFA Euro 2024 Suporterii au votat. Ce rezultat obţine România cu Slovacia la EURO 2024

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
EXCLUSIV
Agerpres

România înfruntă Slovacia în ultimul meci din faza grupelor la EURO 2024 şi are şanse mari la calificarea în faza optimilor de finală. Tricolorii au învins Ucraina cu 3-0 în primul meci din faza grupelor şi au pierdut contra Belgiei, scor 0-2, în cel de-al doilea. Acum, tricolorii mai au nevoie de un punct pentru a-şi securiza calificarea în optimile de finală. 

DCSport.ro i-a rugat pe suporterii naţionalei să voteze într-un sondaj ce rezultat cred ei că vor obţine tricolorii în meciul de miercuri seară. 

Astfel, 58% dintre ei au spus că România va câştiga meciul cu Slovacia, ceea ce ar putea însemna, în funcţie şi de jocul rezultatelor, că tricolorii ar putea termina grupa pe locul 1. 27,2% au votat pentru un rezultat de egalitate, adică minimul necesar pentru calificarea în optimi. Doar 14,8% dintre cei care au răspuns sondajului DCSport.ro cred că România va pierde contra Slovaciei. 

Cum se poate califica România în optimi la EURO 2024. Toate calculele 

Remiza dintre Croaţia şi Italia, scor 1-1, de luni seară, ajută România. Dacă ar fi câştigat Croaţia, atunci trupa lui Zlatko Dalic ar fi acumulat 4 puncte şi ar fi terminat grupa pe locul 2, în timp ce Italia ar fi rămas pe 3, cu 3 puncte, golaveraj 2-3. Egalul, însă, i-a lăsat pe croaţi cu 2 puncte, ceea ce înseamnă că sunt aproape sigur eliminaţi de la EURO 2024. 

România este, în acest moment, prima în Grupa E, unde toate echipele au câte 3 puncte, astfel că oricare dintre ele poate pleca acasă în urma ultimei runde. 

Dacă va pierde în faţa Slovaciei, iar Ucraina va ceda în faţa Belgiei, atunci România va încheia pe locul 3 grupa, motiv pentru care ar trebui să fie una dintre cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 din toate grupele. Tricolorii au 3 puncte şi 3 goluri marcate, dar şi 2 goluri primite. Ungaria are şi ea 3 puncte în faza grupelor, cu 2 goluri marcate şi 5 primite, şi nu mai poate trece peste România decât în eventualitatea în care tricolorii primesc 5 goluri de la slovaci. 

România va fi 100% calificată în faza optimilor de finală de la EURO 2024 dacă nu pierde contra Slovaciei. În cazzul unei victorii sau a unui egal coroborat cu o remiză între Ucraina şi Belgia la acelaşi scor, România poate termina grupa chiar pe primul loc, ceea ce ar însemna că în faza optimilor de finală ar putea evita un duel cu Olanda. Aceeaşi situaţie poate fi înregistrată şi în eventualitatea unei victorii contra Slovaciei, urmată de o remiză între Ucraina şi Belgia sau un eşec al belgienilor. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?