UEFA Euro 2024 Toate calculele de la EURO 2024. Cum se califică România în optimile de finală. E posibil şi dacă pierde cu Slovacia

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România înfruntă Slovacia în ultimul meci din faza grupelor de la EURO 2024, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00. De la aceeaşi oră se dispută şi partida dintre Belgia şi Ucraina. Remiza dintre Croaţia şi Italia, scor 1-1, de luni seară, ajută România. Dacă ar fi câştigat Croaţia, atunci trupa lui Zlatko Dalic ar fi acumulat 4 puncte şi ar fi terminat grupa pe locul 2, în timp ce Italia ar fi rămas pe 3, cu 3 puncte, golaveraj 2-3. Egalul, însă, i-a lăsat pe croaţi cu 2 puncte, ceea ce înseamnă că sunt aproape sigur eliminaţi de la EURO 2024. 

România este, în acest moment, prima în Grupa E, unde toate echipele au câte 3 puncte, astfel că oricare dintre ele poate pleca acasă în urma ultimei runde. 

Dacă va pierde în faţa Slovaciei, iar Ucraina va ceda în faţa Belgiei, atunci România va încheia pe locul 3 grupa, motiv pentru care ar trebui să fie una dintre cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 din toate grupele. Tricolorii au 3 puncte şi 3 goluri marcate, dar şi 2 goluri primite. Ungaria are şi ea 3 puncte în faza grupelor, cu 2 goluri marcate şi 5 primite, şi nu mai poate trece peste România decât în eventualitatea în care tricolorii primesc 5 goluri de la slovaci. 

Slovenia are şi ea două puncte momentan, golaveraj 2-2, iar Cehia un singur punct, golaveraj 2-3, dar mai au de jucat câte un meci. Slovenia înfruntă Anglia, în timp ce Cehia mai are de jucat cu Turcia. 

România va fi 100% calificată în faza optimilor de finală de la EURO 2024 dacă nu pierde contra Slovaciei. În cazzul unei victorii sau a unui egal coroborat cu o remiză între Ucraina şi Belgia la acelaşi scor, România poate termina grupa chiar pe primul loc, ceea ce ar însemna că în faza optimilor de finală ar putea evita un duel cu Olanda. Aceeaşi situaţie poate fi înregistrată şi în eventualitatea unei victorii contra Slovaciei, urmată de o remiză între Ucraina şi Belgia sau un eşec al belgienilor. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?