Turnee WTA Trei tenismene din România, pe tabloul principal de la Charleston. Alte două românce joacă în turneul de la Bogota

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cu toate că Simona Halep a decis să nu participe la turneul WTA de la Charleston, România se poate lăuda cu alte cinci jucătoare prezente pe tabloul principal a două competiții WTA. 



Trei românce, în competiția americană WTA 500

Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (83 WTA) au intrat direct pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Charleston, din Carolina de Sud, competiție dotată cu premii totale de 922.573 de dolari.

Ana Bogdan o va întâlni în primul tur al competiției pe italianca Elisabetta Cocciaretto (56 WTA), pe care a învins-o în anul 2021, în primul tur al turneului de Mare Șlem, Roland Garros, scor 6-1 6-3. Meciul dintre cele două este programat pe 2 aprilie.

Jaqueline Cristian, pe de altă parte, o va întâlni în prima rundă a turneului pe jucătoarea americană în vârstă de 28 de ani, Sachia Vickery (132 WTA), care are 1-0 în meciurile directe, după ce a câștigat în 2020 la Canberra (Australia), cu 1-6 7-5 7-5, în primul tur. Meciul româncei va putea fi vizionat după ora 19:30, astăzi, 1 aprilie.

Jucătoarea Gabriela Lee (312 WTA) a acces pe tabloul principal după meciurile din calificări, pe când celelalte două românce, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, beneficiază de intrarea directă în competiție, datorită clasamentului.

Lee, în vârstă de 28 ani, a trecut în primul tur preliminar de japoneza Mai Hontama (120 WTA), în decisiv, scor 5-7 6-3 6-4, după două ore și 24 de minute.

În runda finală a calificărilor, românca a învins-o pe jucătoarea australiană Astra Sharma (135 WTA), în vârstă de 28 de ani, în minim de seturi, scor 6-2 6-3. Meciul dintre acestea a durat o oră și 23 de minute. Astfel, Gabriela și-a asigurat 26 de puncte WTA și va juca în primul tur de la Charleston, împotriva unei alte americance, Ashlyn Krueger (73 WTA).

Krueger s-a impus în fața româncei în singura partidă disputată între cele două, scor 6-2 6-2, pe zgura de la Charlottesville (Virginia).

Alte două românce joacă în Columbia

Irina Bara (178 WTA) și Anca Todoni (217 WTA) vor debuta astăzi, respectiv mâine, pe tabloul principal al turneului WTA de categorie 250 de la Bogota. Mai bine clasata jucătoare din România o va întâlni astăzi, după orele 20, pe ucraineanca Katarina Zavatska (195 WTA), jucătoare care a fost învinsă, săptămâna trecută, de cealaltă participantă a țării noastre la turneul columbian. Anca Todoni trecea de ucraineancă în cadrul turneului WTA 125 de la San Luis Potosi. 

De această dată, tânăra româncă o va înfrunta pe italianca Lucrezia Stefanini (147 WTA). 

Irina Bara și viitoarea sa adversară s-au întâlnit de cinci ori, românca având un avantaj în meciurile directe, 3-2. Pe de altă parte, Anca Todoni o întâlnește pentru prima dată pe italiancă, mâine, 2 aprilie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel