UEFA Euro 2024 Un antrenor român strigă adunarea înainte de România - Olanda. "Suntem în faţa unei zile istorice"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România înfruntă Olanda în optimile EURO 2024 de la ora 19:00, pe stadionul Allianz Arena din Munchen. Laszlo Balint, fostul antrenor al celor de la Petrolul Ploieşti, strigă adunarea înainte de partidă. 

"Suntem norocoși să fim martorii unei zi istorice pentru fotbalul românesc, datorită naționalei României. Cei care am trăit și momentele SUA '94, ne putem considera și mai norocoși. Această calificare în optimile de finală ale EURO 2024 este, cu adevărat, un reper pentru o generație care, la un moment dat, părea în derivă.

Optimiștii spun că vom trece de Olanda, realiștii sunt sceptici, pe bună dreptate, orice calcul statistic dând ca mare favorită naționala condusă de Ronald Koeman. Indiferent de rezultat, trebuie să scoatem esența acestui parcurs a băieților lui Edi Iordănescu: au arătat tuturor românilor, dar și întregii planete, că un spirit puternic în interiorul unui colectiv poate trece peste orice obstacol, iar imposibilul poate deveni posibil prin muncă, determinare, ambiție și unitate.

Eu sunt un tip optimist, și vreau să cred că rezultatul ne va fi favorabil în această seară! Să transmitem băieților energia noastră, a celor care am învățat să credem alături de ei, și să îi sprijinim, chiar dacă de departe, pe cei care ne-au demonstrat că niciun vis nu e prea mare!

Hai România!", a scris Balint pe Facebook. 

Elisabeta Lipă, mesaj pentru tricolori 

Multipla campioană olimpică la canotaj, Elisabeta Lipă, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, a transmis şi ea un mesaj fotbaliştilor antrenaţi de Edi Iordănescu. 

"Astă seară pe Munich Football Arena, în meciul cu Olanda, împreună cu milioane de români de acasă și de pretutindeni, să transmitem energie echipei naționale de fotbal a României, alături de cei peste 30.000 de români prezenți pe stadion!

Am convingerea că veți lupta pe teren cu determinarea și hotărârea de care ați dat dovadă până acum și că spectatorii prezenți vă vor purta către o calificare dorită de toți românii! Hai, tricolori! Hai, România!", a scris Elisabeta Lipă. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel