UEFA Euro 2024 Un jurnalist român pune punctul pe i după eliminarea de la EURO 2024. "Asta e mentalitatea de care părea că am scăpat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a fost eliminată de la EURO 2024 de Olanda, cu scorul de 3-0, în faza optimilor de finală. Jurnalistul Radu Buzăianu a pus punctul pe i după meci şi critică comentariile apărute din partea unor antrenori şi analişti de sport din România. 

"Apropo de meciul de aseară. A revenit discursul antrenorului despre nivelul jucătorilor. A revenit puternic comparația antrenorului dintre jucătorii români și cei adverși.

Câtă vreme vom face asta, o să sărbătorim maxim o ieșire o dată la 10 ani din grupe. Asta e mentalitatea de care trebuia și părea că am reușit să scăpăm. Cine sunt ei și vai de capu' nostru, cine suntem noi.Pe antrenorul Slovaciei, poate mi-a scăpat mie, dar nu l-am auzit admirând jucătorii Angliei, pe care ați văzut în ce hal i-a terorizat, cu o națională ca a noastră.

Dacă ăsta e nivelul la care discutăm, să apară și Stanciu să facă o comparativ între Iordănescu și Koeman cu concluzia că ne sunt superiori, uitați-vă unde a antrenat al lor și unde a antrenat al nostru.

Ar fi grozav ca antrenorii români să înțeleagă faptul că e o prostie ce fac, după care se miră că sunt complexați jucătorii români", a scris Radu Buzăianu pe Facebook.

Ciprian Marica a criticat evoluţia lui Nicolae Stanciu la EURO 

"După intrarea lui Racovițan și trecerea lui Burcă în poziția de fundaș stânga, e clar că nu mai puteai să contezi. Partea noastră era amorțită total. Îi recunoști valoarea adversarului și accepți că faci pasul în spate.

Acolo putea să apară și Sorescu, s-a discutat despre asta, pentru că el ar mai fi contat pe faza ofensivă. E adevărat că atunci când am ieșit la joc am mai luat două goluri. Și mai puteam să primim!

Am avut un adversar în formă, un adversar bun, dar nici noi n-am făcut cea mai bună partidă a noastră din mai multe considerente. Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul.

Fotbalul e atât de simplu, spunea Cruyff. Trebuie să joci cât se poate de simplu. Te uiți la Spania cât de ușor pasează și cât de ușor e fotbalul, dar noi vrem să cărăm mingea, să o complicăm. E și cazul lui Drăguș, care vrea el singur, singur.

Stanciu a fost mai mult Spanciu în ultimele partide. Sigur, reușește golul ăla, a alergat foarte mult, dar prea puțin de la căpitanul nostru, cel puțin în această seară.

Ăsta ne-a fost nivelul. Trebuie să fim mulțumiți că am ajuns până aici, dar cam ăsta ne-a fost nivelul. Mai mult era imposibil”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?