Turnee WTA Un nou wild-card pentru Simona Halep. Turneul din România care îi oferă invitație

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Țara noastră va organiza, în premieră, două turnee WTA de categorie 250 în același an, fiind deja planificat ca un wild-card să fie acordat Simonei Halep.



Daniel Dobre, directorul turneului de tenis Iași Open, care va trece în acest an de la categoria WTA 125 la WTA 250, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că Simona Halep are un wild-card pregătit pentru a putea să participe la competiție.

Daniel Dobre vrea să o aducă pe Simo la Iași

„Această noutate a turneului am aflat-o și eu destul de târziu și un pic m-a surprins... pentru că era în plan, dar pentru anii viitori. Din punctul meu de vedere, a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare foarte bune. În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezența, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal, eu vreau să o aduc pe Simona Halep și are un wild-card pregătit.

Și sperăm să fie acolo. Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca și anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru. Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură.

Acest turneu WTA 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare. Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar și rezultatele vor fi pe măsură. Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt”, a declarat Dobre.

El a precizat că două invitații dintre cele patru disponibile vor fi alocate câștigătoarelor de Grand Slam sau care au fost numărul 1 WTA: „Calificările vor fi de 24 de jucătoare și patru wild card-uri, vor fi pentru jucătoarele din România. Pe tablou se schimbă un pic vor fi două wild card-uri, plus două locuri rezervate jucătoarelor foste câștigătoare de Grand Slam, foste număr 1, care oricând pot să aplice. Spre exemplu Simona Halep poate să o facă, poate să o facă Kerber (n.r. - Angelique) sau Osaka (n.r. Naomi), nu contează cine. Ele au acest drept rezervat de a juca aici”.

În cadrul conferinței de presă de la Primăria municipiului Iași, au fost prezentate noutăți și despre turneul de băieți Concord Iași Open ATP Challenger 100, care se va disputa la aceeași bază sportivă, în perioada 8-14 iulie.

Andrei Pavel visează la participarea lui Nadal

Directorul turneului, Andrei Pavel, a afirmat în glumă că își dorește să îl aducă la Iași pe jucătorul spaniol Rafael Nadal.

„Despre turneul de băieți pot spune că mai e un pic până când încep înscrierile. Să vedem ce jucători vom avea anul ăsta. Eu sper să îl aduc pe Nadal. Nimeni nu spune nimic... Cum, unde?... Sperăm că vom avea jucători foarte buni, va fi o concurență mare. Românii vor avea wild card și sperăm să-i ajutăm cât mai mult să joace cât mai bine. Vrem să avem și la băieți un jucător, poate Cezar Crețu din Iași, în fazele finale. Va fi o vară cu tenis foarte bun", a afirmat Pavel, citat de Agerpres.

Turneul masculin de tenis Concord Iași Open ATP Challenger 100 va avea loc în perioada 8-14 iulie la baza sportivă Ciric din Iași și va fi dotat cu premii totale de 120.000 de dolari.

Turneul feminin de tenis Iași Open, care va trece în acest an la categoria WTA 250, va fi organizat în perioada 21-26 iulie la aceeași bază sportivă.

Simona Halep s-a retras din primul meci de pe suprafața de zgură de la revenire, din cadrul turneului Trophée Clarins (WTA 125), după o accidentare la genunchi. Românca nu știe exact când va juca următorul meci, dar organizatorii români o invită, încă de acum, la Iași.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?