Superliga Romaniei Valeriu Iftime răspunde acuzaţiilor de amestec politic în fotbal. A ajutat Iulian Călin, candidat PNL, FC Botoşani, echipa liberalului Iftime?

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Arbitrul Iulian Călin a fost acuzat că a arbitrat pro FC Botoşani în meciul disputat de elevii lui Bogdan Andone cu FC U Craiova 1948 şi câştigat cu 4-1. Totul a plecat de la faptul că Iulian Călin candidează din partea PNL la primăria unei localităţi, iar Valeriu Iftime este membru al aceluiaşi partid. 



Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, a răspuns acestor acuzaţii. Iftime spune că nu a vorbit niciodată cu Iulian Călin, că nu se cunosc, şi că apartenenţa la acelaşi partid e doar o coincidenţă. 

"Dacă vrem să stricăm lucrurile, vorbim ce nu trebuie, ca în România. Una este viaţa politică, dacă vrei să o faci, şi trebuie să o facă şi oameni normali la cap, şi alta e viaţa de business, de fotbal. Am văzut nişte interpretări incredibile. Chiar la meciul de duminică s-au legat de faptul că eu sunt de două luni în partid şi că Iulian Călin e şi el liberal. Că a stricat meciul, că nu ştiu ce. În primul rând, a arbitrat bine. Iar cineva să spună cu atâta răutate... Chiar sunt lucruri pe care dacă nu le vom corecta vom trăi greu în continuare. Politica e politică, să o facă oameni care au ceva de spus în politică, iar fotbalul e fotbal. 

Nu l-am văzut pe domnul Călin niciodată, nu am vorbit niciodată cu dumnealui, nici nu am ştiut că e liberal. Eu am treaba mea, am lucruri de făcut, trebuie să le fac. Nu ştiam că e liberal. Am citit într-un ziar că Botoşani e o echipă de nicăieri. E o lipsă de respect faţă de Botoşani şi faţă de fotbal. Nu mai suntem pe ultimul loc, avem şansă să rămânem în Liga 1, unde suntem de 11 ani. Un pic de respect trebuie, mai ales faţă de oameni cum sunt asociaţii mei, care cheltuie sume colosale ca să ţină o echipă în Liga 1. Sunt 3 milioane de euro pe an pierduţi în fiecare an, în ultimii ani. Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Anul trecut am plătit 15 milioane de RON în companiile din grupul nostru pentru fotbal", a declarat Valeriu Iftime la Fanatik. 

După victoria cu FC U Craiova 1948, FC Botoşani a părăsit ultima poziţie a clasamentului, pe care i-a cedat-o chiar adversarei de duminică. 

CITEŞTE ŞI "Avem nevoie de încă 4 victorii ca să sperăm la baraj". Valeriu Iftime, declaraţii pentru DC Sport despre salvarea FC Botoşani de la retrogradare

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel