UEFA Euro 2024 Vecinii României arată bine înainte de EURO. Serbia învinge Suedia în ultimul meci de pregătire

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Echipa națională a Serbiei a reușit să învingă selecționata Suediei, pe când formația croată a obținut o victorie în fața Portugaliei.



Serbia și Croația înregistrează victorii în partidele test

Echipa națională de fotbal a Serbiei a încheiat pregătirile pentru EURO 2024 cu o victorie cu 3-0 împotriva Suediei, într-un meci disputat sâmbătă la Stockholm.

Sergej Milinkovic-Savic a deschis scorul în minutul 18. Suedia, care a ratat calificarea la EURO 2024, l-a introdus la pauză pe Alexander Isak și și-a creat mai multe ocazii, însă Aleksandar Mitrovic a majorat diferența în minutul 60, înainte de a fi înlocuit de Dusan Tadic, care a închis tabela în minutul 70.

Cu golgheterul record al echipei naționale a Suediei în tribune, Zlatan Ibrahimovic, el având totodată și origini în zona Balcanilor, meciul a fost acompaniat de nu mai puțin de 46.956 de spectatori. După meci, a fost organizată și o ceremonie în onoarea fotbalistului.

La EURO 2024, care va avea loc în Germania, Serbia va juca în Grupa C, urmând să întâlnească Anglia, Slovenia și Danemarca.

De asemenea, și naționala de fotbal a Croației a reușit o victorie în fața selecționatei Portugaliei, scor 2-1, într-un meci de pregătire pentru EURO 2024, disputat sâmbătă pe Stadionul Național de lângă Lisabona.

Portugalia a fost repartizată în Grupa F, alături de Cehia, Turcia și Georgia, în timp ce Croația va juca în Grupa B, considerată cea mai dificilă, din care mai fac parte Spania, Italia și Albania, potrivit Agerpres.

Alte rezultate la meciurile amicale de sâmbătă, înainte de EURO 2024:

Spania - Irlanda de Nord, scor 5-1

Lituania - Letonia 2-0

Ungaria - Israel 3-0

Slovenia - Bulgaria 1-1

Elveția - Austria 1-1

Moldova - Cipru 3-2

Danemarca - Norvegia 3-1

Belgia - Luxemburg 3-0

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?