Turnee WTA Victorie pentru Irina Bara în turneul de la Bogota. Ana Bogdan pierde dramatic la Charleston. Alte două românce joacă în acest moment

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Deși Ana Bogdan nu a reușit să se impună în fața italiencei Cocciaretto în primul tur al competiției WTA 500 de la Charleston, Irina Bara a înregistrat o victorie muncită împotriva Katarinei Zavatska. Ocupanta locului 178 a învins-o pe ucraineancă în decisiv, scor 2-6 6-3 6-4.



Înfrângere dramatică pentru Ana Bogdan

Ana Bogdan a fost înfrântă, în primul tur al competiției de la Charleston, de italianca Elisabetta Cocciaretto (56 WTA), scor 6-2 1-6 7-6(6), în două ore și 24 de minute. Aceasta a încheiat fără emoții prima manșă, în 38 de minute, reușind două break-uri în fața italiancei, din totalul de patru șanse avute. Primul set a arătat foarte bine pentru Ana, ea reușind să câștige 80% dintre punctele realizate cu primul serviciu, având doi ași și nicio dublă greșeală în cont.

Cel de-al doilea set a fost, pe de altă parte, unul de coșmar pentru româncă. Cocciaretto a condus cu 4-0, ca mai apoi Ana să înregistreze primul game din cel de-al doilea set al meciului. Acest lucru nu a fost îndeajuns, întrucât italianca a reușit din nou să îi facă break Anei, la 5-1, încheind manșa a doua cu un scurt 6-1, în 36 de minute.

În cel de-al treilea set, jucătoarele au avut nevoie de un tie-break pentru departajare. Ana Bogdan nu a reușit să se impună, după o oră și 10 minute, în fața italiencei. Aceasta a terminat ultimul set cu 7-6(6), întâlnind-o pe Victoria Azarenka (26 WTA) în următorul tur de la Charleston.

Revenire pentru Irina Bara în meci

Ocupanta locului 178 WTA a întâlnit-o pe ucraineanca Katarina Zavatska (195 WTA), în primul tur de la Bogota (Columbia). Românca a pierdut primul set, scor 6-2, în 47 de minute. 

Cu toate acestea, Irina a reușit să revină în cel de-al doilea set, câștigat cu 6-3, tot în 47 de minute. Aceasta a înregistrat un procent de 62% în ceea ce privește punctele câștigate cu primul serviciu în cea de-a doua manșă, având doar o dublă greșeală, pe când adversara sa a înregistrat patru duble greșeli.

Cel de-al treilea set a fost mai disputat, Zavatska făcând încă trei duble greșeli. Irina a reușit să câștige meciul, încheind setul al treilea cu 6-4, în 55 de minute.

Irina Bara mai joacă și în proba de dublu alături tot de o ucraineancă, Yulia Starodubtseva (136 WTA). Acestea vor disputa meciul de mâine împotriva perechii formate din Oksana Kalashnikova și Katarzyna Piter.

Cinci românce, pe tablourile principale

Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (83 WTA) au intrat direct pe tabloul principal al turneului WTA 500 de la Charleston, din Carolina de Sud, competiție dotată cu premii totale de 922.573 de dolari.

Jaqueline Cristian a învins-o ieri pe Sachia Vickery (132 WTA), scor scor 6-1 6-4. Aceasta o întâlnește pe americanca Madison Keys (18 WTA), favorita numărul opt a turneului „de acasă”, în această noapte, după ora 00:30.

Lee și Todoni, în acțiune

Jucătoarea Gabriela Lee (312 WTA) a acces, totodată, pe tabloul principal de la Charleston, după meciurile din calificări. Ea joacă în primul tur împotriva americancei Ashlyn Krueger (73 WTA), în acest moment, scor 2-1 pentru Lee, în primul set din meci.

Anca Todoni (217 WTA) a început, de asemenea, meciul din primul tur de la Bogota, împotriva italiencei Lucrezia Stefanini (147 WTA), scor 1-1 în primul set.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel