Turnee WTA WTA schimbă regulamentul, după ce TAS a redus suspendarea lui Halep

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

WTA vrea să îşi revizuiască regulile, după ce Simona Halep a revenit în circuit. Este important de menţionat că românca nu mai are un loc în clasament, după ce a fost suspendată pentru dopaj. 



Concret, WTA vrea ca jucătoarele care sunt exonerate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-au fost reduse suspendările să poată reintra în circuit în baza unor "clasamente speciale". Momentan, de clasament protejat la revenirea în circuit beneficiază doar jucătoarele care au accidentări grave sau perioade de maternitate. 

"Am demarat un proces de revizuire a acestor reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm această situaţie. Calendarul exact pentru orice potenţială schimbare a regulilor şi implementarea lor ulterioară va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri", a precizat un purtător de cuvânt al WTA, conform Agerpres.

Simona Halep a revenit în circuitul WTA după aproape 2 ani de absenţă, la WTA Miami, însă a fost învinsă de Paula Badosa.

"Pot rămâne cu multe lucruri pozitive [în urma meciului împotriva Paulei Badosa]. În opinia mea, am jucat bine. Nu am mai jucat de foarte mult timp, .. a fost un meci foarte dificil împotriva ei. [Badosa] este o jucătoare grozavă, e o sportivă cu un joc solid. Sigur, a fost un meci greu, dar cred că pot spune, în final, că am arătat un nivel de tenis bun.”

Întrebată de starea pe care o are după revenirea în circuit, Simona a declarat că se simte foarte bine și că apreciază mult susținerea pe care o are după o perioadă atât de lungă și dificilă. „Mă simt minunat. Simt iubirea publicului, aprecierea oamenilor și bucuria pe care o au când văd că am revenit. Am simțit adesea aceste lucruri, în toate zilele care au trecut și sunt foarte fericită că am revenit și că pot să joc sportul pe care îl iubesc. Fiind acolo și simțind emoțiile dinaintea unui meci e o chestiune specială!”, a mai declarat Halep.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel