Superliga Romaniei Zi decisivă în Liga 1. Cinci echipe se luptă pentru ultimele două locuri în playoff

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Se încheie sezonul regulat din Liga 1, iar cinci echipe se luptă pentru ultimele două poziţii care permit intrarea în playoff. FCSB, Rapid, CFR Cluj şi Universitatea Craiova şi-au luat deja biletele pentru ultima parte a campionatului.



Farul Constanţa, Sepsi Sf. Gheorghe, Universitatea Cluj, UTA Arad şi Hermanstadt se luptă acum pentru locurile 5-6. Cele cinci echipe sunt despărţite de doar 2 puncte înaintea ultimei etape a sezonului regulat şi vor juca toate de la aceeaşi oră. 

UTA Arad înfruntă Dinamo Bucureşti pe stadionul Arcul de Triumf, în ceea ce pare cel mai echilibrat meci. Arădenii au nevoie de victorie pentru a spera la intrarea în playoff, în timp ce "câinii" luptă pentru salvarea de la retrogradare, iar o victorie în acest meci ar însemna un pas în faţă pentru prinderea locului de baraj. 

CITEŞTE ŞI Dinamo înfruntă UTA în ultima etapă din sezonul regulat. UTA trage la playoff, Dinamo vrea punctele ca să se salveze

Universitatea Cluj se deplasează la FC Voluntari, echipa aflată pe locul de baraj. Elevii lui Nicolae Dică nu au bătut pe nimeni de la venirea fostului antrenor de la FCSB, iar în ultima partidă au pierdut, scor 4-0, la Sepsi Sf. Gheorghe. 

Covăsnenii joacă împotriva celor de la Petrolul Ploieşti, echipă care a ratat şansele la playoff după înfrângerea contra FCSB, scor 1-0, de pe Arena Naţională. 

Farul Constanţa pare favorită la calificarea în playoff. Ocupă acum locul 5 în clasament, cu 42 de puncte, şi se deplasează la FC Botoşani, ocupanta ultimului loc. Elevii lui Bogdan Andone nu sunt, însă, victimă sigură, mai ales că au arătat în alte meciuri că pot încurca echipele cu pretenţii. 

Cea mai grea misiune o are, de departe, Hermanstadt, care se deplasează în Gruia, unde va juca contra celor de la CFR Cluj. Elevii lui Adrian Mutu au şi ei nevoie de victorie pentru a nu se îndepărta prea mult de FCSB şi Rapid, principalele rivale la titlu. 

Toate cele cinci meciuri se dispută simultan, vineri, 8 martie, de la ora 20:00. 

FCSB este în continuare liderul campionatului, la 12 puncte în faţa celor de la FC Rapid. Cele două echipe se înfruntă în derby-ul rundei cu numărul 30 din Liga 1, sâmbătă, 9 martie, pentru a determina diferenţa de puncte cu care se va intra în playoff. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel