UEFA Euro 2024 Bornele atinse la echipa naţională după remiza cu Slovacia de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a atins 5 borne istorice după remiza cu Slovacia, scor 1-1, de la EURO 2024. 1. Este pentru prima dată în istorie când România câştigă o grupă la Campionatul European. De reţinut este faptul că până la acest turneu final, România avea o singură victorie la turneele finale de campionat european, 3-2 cu Anglia în 2000, şi doar şase participări. 

2. Răzvan Marin, marcatorul golului egalizator contra Slovaciei, a ajuns la 5 goluri înscrise în tricoul naţionalei. 

3. Andrei Burcă, cu o nouă prestaţie solidă, a ajuns la 30 de selecţii la echipa naţională. 

4. Andrei Raţiu, unul dintre cei mai apreciaţi tricolori, a ajuns la 20 de selecţii la echipa naţională. 

CITEŞTE ŞI Raţiu, remarcatul naţionalei după grupele de la EURO. "A fost egal cu 10 jucători"

5. Radu Drăguşin, fundaşul lui Tottenham, a ajuns şi el la 20 de selecţii la echipa naţională şi are toate calităţile pentru a deveni liderul echipei în anii următori. 

România va înfrunta Olanda în optimile EURO 2024, marţi, 2 iulie, de la ora 19:00. 

CITEŞTE ŞI Probleme în naţionala Olandei înainte de duelul cu România. Koeman exclude un mijlocaş, altul are doar 10 pase reuşite

Edi Iordănescu, nou mesaj pentru suporteri 

"De foarte multă vreme românii n-au mai fost uniți într-o asemenea măsură de o stare de bucurie ca acum. Iar faptul că echipa națională a reușit acest lucru înseamnă cea mai prețioasă răsplată pentru noi și obligația de a continua cel puțin la fel pe drumul nostru, împreună!

N-am crezut vreodată că voi ajunge în ziua în care să trăiesc bucuria unei performanțe mai mult în sufletul suporterilor decât în sufletul meu. Acum este pentru prima oară iar sentimentul e copleșitor.

Așa cum eu și jucătorii suntem mândri și vom rămâne mândri totdeauna de românii care ne susțin, devenind un exemplu inegalabil la EURO 2024, eu și românii trebuie să fim mândri de jucătorii noștri. Și suntem! Cuvintele sunt prea puține pentru felicitările și recunoștința mea față de efortul și sacrificiile lor.

Ne-au ajutat să ajungem aici principiile și valorile noastre, așadar de azi trebuie să revenim la ele! Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriți la muncă!

Pentru că ne așteaptă un duel fantastic de greu. O știm toți. Dar la fel de bine știm toți că un lucru îl facem mereu: dăm totul!

Doar așa copiii României de azi și de mâine vor păstra acest model și vor crește cu iubire de țară, prin disciplina muncii și în credința că nimeni nu poate pune limite pe drumul lor. Ca să primești tot trebuie, înainte de orice, să dai tot!", a transmis Edi Iordănescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel