Automobilism Copiii pot deveni piloţi de raliu la 12 ani, dar au o problemă. "Nimic, e zero"

Data publicării:
Fotografie de la Sergio Benavides, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Sergio Benavides, Pexels

Valentin Porcişteanu, pilot de raliuri, deţinătorul unui titlu de campion naţional, a explicat care este problema tinerilor piloţi din ziua de astăzi. 



"Reglementările s-au schimbat. Avem foarte mulţi copii în ziua de astăzi. Conduc maşini la 11-12-13 ani. Să conduci maşini la viteza aia la vârsta aia e ceva incredibil. În anii 2000, la început, trebuia să ai permis de conducere, să ai un an vechime şi să faci o şcoală de pilotaj. Lucrurile se menţin şi astăzi pe partea de şcolarizare, dar sunt anumite lucruri schimbate, la modul că poţi concura în anumite competiţii fără să ai permis de conducere. Ceea ce pentru unii nu sună, poate, normal", a declarat Vali Porcişteanu la DC Sport. 

"Nu au fost la nicio cursă, nu cunosc niciun pilot"

"Uitându-ne la raliu, vedem un lucru pe care piloţii din generaţia telefoanelor nu îl înţeleg. Îi văd, vin la cursuri de pilotaj, spun că vor cariera asta. Eu le spun că nu e ca pe instagram, nu câştigi bani cum visează ei (...) Dacă te duci acum la un sponsor şi îi spui că vrei să participi, îţi cere să îi arăţi ceva din trecutul tău. Dacă nu ai... Ai nevoie de o pornire, un start. Aceşti viitori piloţi care spun că le place fac cursul de pilotaj nu au fost niciodată la nicio cursă, nu cunosc niciun pilot, nu au habar de istoria sportului ăsta. Nu ştiu de Colin McRae, nimic, e zero. Nouă aşa ne venea dragul de raliu, mergeam acolo, simţeam totul, îl admiram pe Titi Aur. Până visam noi la piloţi de WRC, ai noştri erau aici, îi vedeam", a mai spus pilotul. 

Valentin Porcișteanu (n. 25 noiembrie 1982, București, România) este un pilot din Campionatul Național de Raliuri al României, care a obținut titlul de Campion Național în sezonul 2011 , patru titluri de Vicecampion Național, în 2010 , 2012 , 2018 , 2019. Are la activ participări în etape internaționale, din Campionatul European de Raliuri și Intercontinental Rally Challenge cu câștigarea trofeului "Colin McRae Flat Out" la ERC Sibiu Rally - 2013.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel