Automobilism Alexandru Piţigoi a câştigat Categoria 1 FIA în cadrul Transalpina Challenge

Data publicării:

Pilotul Alexandru Piţigoi este liderul clasamentului în categoria turisme a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Masters. 



După două etape desfășurate din Campionatul Național de Viteză în Coasta Masters, campionul en-titre, Alexandru "Dodo Pițigoi, conduce în clasamentul categoriei turismelor. Experimentatul pilot a câștigat Categoria 1 FIA și în cadrul cursei Transalpina Challenge, ce s-a desfășurat în weekendul 25-26 mai.

"Am avut o cursă provocatoare, pe un traseu solicitant acoperit de un asfalt cu aderență scăzută și aflat la altitudine mare, unde aerul mai rarefiat mă așteptam să afecteze puțin performanța motorului aspirat al mașinii mele Porsche 992 GT3 Cup. Cu toate acestea, mașina a funcționat impecabil și chiar dacă după prima manșă de concurs mă aflăm pe locul 2, am reușit să recuperez diferența în manșa a doua și am obținut victoria după o luptă strânsă cu concurenți foarte rapizi", a declarat Alexandru Dodo Pițigoi pentru www.pressbookmedia.ro.  

Transalpina Challenge 2024 s-a desfășurat în perioada 25-26 Mai, fiind etapă comună între Trofeul Național Masters de Viteză în Coastă și Campionatul Național de Viteză în Coastă.Competiția organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), Clubul Autocorex și Ministerul Tineretului și Sportului a adus la start un număr de 78 automobile și s-a bucurat de o vreme perfectă pentru întrecerea auto și de foarte mulți fani.

Dramatism total la ultima ediţie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Titlul s-a decis la două sutimi de secundă

"Ultimele 2 sezoane au fost câştigate de mine, ambele fiind foarte disputate. Practic, am câştigat titlul în ultima etapă. Anul trecut a fost o diferenţă foarte mică. Câteva sutimi de secundă au făcut diferenţa. Anul acesta, după câte se vede deja, din ce maşini au fost aduse, din ce a venit de la categoria 2 la categoria 1, va fi la fel de disputat. Ba chiar cred că va fi cel mai disputat sezon din ultimii ani. 

Locul 2 de anul trecut nu ştiu dacă se poate numi mare perdant. A fost Mihai Leu, care a ieşit şi el campion de câteva ori înainte. Nu a fost chiar uşor pentru mine. Diferenţa a fost foarte mică, la ultima cursă s-a decis. Oricare dintre noi putea să câştige. Dar asta nu înseamnă că nu mai erau şi alţii care să ne încurce, să ne dea planurile peste cap. 

La ultima etapă, anul trecut, la prima manşă de concurs, Mihai a avut al doilea timp, eu am avut al treilea timp. În a doua manşă am reuşit să schimbăm, şi să câştig eu locul 1. Am fost eu cu Mihai în mai puţin de o zecime diferenţă. Foarte strâns", a declarat Alexandru Piţigoi la DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?