Automobilism Dramatism total la ultima ediţie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Titlul s-a decis la două sutimi de secundă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Alexandru Piţigoi este campionul naţional en-titre la viteză în coastă, însă sezonul precedent nu a fost chiar uşor. Diferenţa s-a făcut în ultima etapă, la ultima cursă, şi a fost extrem de mică. 



"Sunt campionat la categoria 1 la viteză în coastă. Mai e un campion naţional la viteză în coastă, complet valabil, la categoria 2. Ultimele 2 sezoane au fost câştigate de mine, ambele fiind foarte disputate. Practic, am câştigat titlul în ultima etapă. Anul trecut a fost o diferenţă foarte mică. Câteva sutimi de secundă au făcut diferenţa. Anul acesta, după câte se vede deja, din ce maşini au fost aduse, din ce a venit de la categoria 2 la categoria 1, va fi la fel de disputat. Ba chiar cred că va fi cel mai disputat sezon din ultimii ani. 

Locul 2 de anul trecut nu ştiu dacă se poate numi mare perdant. A fost Mihai Leu, care a ieşit şi el campion de câteva ori înainte. Nu a fost chiar uşor pentru mine. Diferenţa a fost foarte mică, la ultima cursă s-a decis. Oricare dintre noi putea să câştige. Dar asta nu înseamnă că nu mai erau şi alţii care să ne încurce, să ne dea planurile peste cap. 

La ultima etapă, anul trecut, la prima manşă de concurs, Mihai a avut al doilea timp, eu am avut al treilea timp. În a doua manşă am reuşit să schimbăm, şi să câştig eu locul 1. Am fost eu cu Mihai în mai puţin de o zecime diferenţă. Foarte strâns", a declarat Alexandru Piţigoi la DC Sport. 

Viteza în coastă, primul sport din cadrul FIA

Pițigoi a amintit faptul că sportul pe care îl practică este primul apărut în istorie, din cadrul FIA (Federația Internațională de Automobilism): „Viteza în coastă este cel mai vechi campionat internațional FIA. La momentul respectiv, nu erau încă circuite de viteză, se desfășurau pe drumuri publice, în circulație deschisă. Nu apăruseră probele speciale, închise, specializate. Este o competiție cu tradiție foarte bogată, mai ales în Europa de Vest.”, a mai spus acesta.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Automobilism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel