Ciclism Fostul ministru al Sportului solicită demisia Federației Române de Ciclism, după suspendarea lui Vlad Dascălu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În calitate de fost ministru al Sportului și fost președinte al Federației Române de Ciclism, Eduard Novak a oferit un mesaj tranșant pe rețelele sociale, în cazul de suspendare al ciclistului Vlad Dascălu de către Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale.



Novak: „Recomand conducerii federației să-și prezinte demisia de onoare”

Novak acuză Federația Română de Ciclism de faptul că nu a reușit să prevină suspendarea sportivului român Vlad Dascălu, astfel că cea mai bună variantă posibilă după acest eveniment rămâne demisia de onoare a oficialilor.

„În calitate de fost conducător al Federației de Ciclism și Ministru al Sportului, doresc să transmit un mesaj clar către actuala conducere a federației. Suspendarea din partea Tribunalului Antidoping din cadrul UCI a celui mai titrat ciclist de mountainbike, aflat în cursa pentru o medalie olimpică, evidențiază incompetența celor care guvernează această federație. Toate notificările au fost trimise către FRC timp de 12 luni, însă nimeni nu a reușit să prevină această catastrofă.

Având în vedere că mai multe obiective importante ale FRC nu au fost îndeplinite, consider că acest incident reprezintă picătura care a umplut paharul. Recomand conducerii federației să-și prezinte demisia de onoare și să ofere oportunitatea unor persoane competente, care înțeleg mai bine nevoile sportivilor și pot aduce o valoare adăugată acestei ramuri sportive din România.”, a fost mesajul lui Eduard Novak, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI Elisabeta Lipă, primele declarații după suspendarea ciclistului Vlad Dascălu. „Este o lecție de viață pentru el!”

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale, pentru abateri de la regulamentul antidoping. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

Dascălu reprezenta o speranță la o medalie olimpică pentru România, în cadrul competiției din această vară. El are în palmares, printre altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) și Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, din anul 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Jocurile Olimpice din această vară, desfășurate în capitala Franței, vor debuta pe 26 iulie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Ciclism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?