Ciclism Începutul Turului Franţei 2025, avantajos pentru sprinteri. Linia dreaptă de final, mutată la startul cursei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Sprinterii vor fi privilegiaţi în primele etape ale ediţiei din 2025 a Turului ciclist al Franţei, care va avea startul, aşa cum s-a anunţat, în oraşul Lille, unde joi a fost dezvăluit traseul primelor etape, scrie AFP.



Prima etapă, o buclă de 185 km în jurul oraşului Lille pe 5 iulie 2025, şi etapa a treia, lungă de 172 km între Valenciennes şi Dunkerque, ar trebui să fie pe placul specialiştilor ultimei linii drepte, după ce în ultimii ani a existat o tendinţă spre etapele inaugurale deluroase.

"Va fi pentru prima dată după şase ani când un sprinter va putea intra în posesia primului tricou galben", a subliniat Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei, la prezentarea marelui start.

Puncherii se vor putea înfrunta în etapa a doua, între Lauwin-Planque şi Boulogne-sur-Mer (209 km), care va avea două dificultăţi pe ultimii zece kilometri, panta de la Saint-Etienne-au-Mont (900 m la 11%), apoi cea de la Outreau (800 m la 8,8%).

Favoriţii clasamentului general vor trebui deja să fie prudenţi în finalul "absolut redutabil", potrivit lui Christian Prudhomme.

Ultima etapă din Turul Franţei este necunoscută 

Acest start, primul în Franţa după 2021, va fi al cincilea în regiunea Hauts-de-France după Lille, de două ori (1960, 1994), Roubaix în 1969 şi Dunkerque în 2001.

"Nu ne puteam întoarce în Franţa în locuri care nu iubeau visceral sportul cu bicicleta şi Turul Franţei", a spus Prudhomme.

Traseul primelor etape va evita legendarele pavate de la Paris-Roubaix, deşi acestea au fost folosite de Marea Buclă în 2010, 2014, 2018, ca şi ultima oară când Turul Franţei în nordul Hexagonului, în 2022.

Turul Franţei va părăsi Hauts-de-France pe 8 iulie, când etapa a 4-a va pleca din Amiens, spre o destinaţie care nu a fost încă dezvăluită, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Ciclism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel