UEFA Euro 2024 Meciul cu Ucraina de la EURO 2024, crucial pentru România. De el depinde calificarea din grupe

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România va debuta la EURO 2024 cu Ucraina, pe 17 iunie, la Munchen, iar meciul este crucial pentru şansele tricolorilor de a se califica în optimile de finală. 



România a ieşit din faza grupelor la Campionatul European doar o singură dată în precedentele 6 participări, în 2000, când am învins Anglia, am remizat cu Germania şi am pierdut cu Portugalia. 

CITEŞTE ŞI EUROmânia. Turneul din 2000, singurul la care tricolorii au ieşit din grupe. Golul lui Chivu cu Anglia, de pus în ramă

Acum, tricolorii vor să scrie istorie şi să iasă din nou din grupe. Primul hop este, însă, meciul cu Ucraina, iar Giovanni Becali crede că o victorie în această partidă ne-ar creşte şansele la calificare. 

"S-a mai întâmplat un miracol acum 20 de ani, când Grecia a câştigat Campionatul European, dar ea atunci avea o echipă bine sudată, jucători care ţineau, trăgeau de timp. Şi cu 1-0, 1-0 au câştigat Campionatul European, dar e greu să se mai repete acel lucru.

Dar această calificare a echipei României ne dă un tonus. Depindem de primul meci. E vital. Dacă nu pierdem în primul meci, altfel abordăm următoarele două meciuri. Atenţie cum începem!”, a spus Giovanni Becali pentru Orange Sport.

Presa internaţională vede Ucraina ca favorită 

Cu 10 zile înainte de debutul la EURO 2024, Ucraina este văzută ca favorită în meciul cu România. Ba mai mult, spaniolii de la Mundo Deportivo se aşteaptă ca ucrainenii, care au în lot jucători de la Real Madrid şi Girona, campioana, respectiv echipa de pe locul 3 din La Liga, să ajungă cel puţin în sferturi. 

”Scopul lor este să depășească faza sferturilor de finală, atinsă la ultimul Campionat European. Cu Lunin în poartă și Artem Dovbyk în față, sunt o echipă greu de învins, așa cum au văzut Anglia și Italia în grupa lor. În plus, au jucători în mai multe echipe din principalele ligi europene.

Astfel, pe lângă Lunin (Real Madrid) și Artem Dovbyk (Girona), există Yaremchuk (Valencia), Zinchenko (Arsenal), Tsygankov (Girona), Mykolenko (Everton) și Mudryk (Chelsea) care știu ce înseamnă să concurezi la cel mai înalt nivel în cluburile lor.

Rebrov va profita de asta pentru a încerca să ducă Ucraina cât mai departe în această Eurocupă.”, a relatat sursa citată.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?