Ciclism Richard Carapaz, acuzații la adresa Federației Ecuadoriene. Ce afirmații a făcut campionul olimpic

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ciclistul ecuadorian acuză că reglementările emise de către Federația națională pentru procesul de selecție a cotelor olimpice sunt părtinitoare.



Campionul olimpic, lăsat pe dinafară?

Ciclistul Richard Carapaz, campionul olimpic în proba de șosea, a acuzat, luni, Federația Ecuadoriană de Ciclism (FEC) că vrea să-l împiedice să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, pentru a acorda singurul loc de care dispune țara pentru acest eveniment lui Jhonatan Narvaez, informează EFE.

Într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare, Carapaz a solicitat Ministerului Sportului să intervină în regim de urgență pentru a stabili un proces de selecție corect și transparent, „complet independent și fără favoritism și discriminare”.

Carapaz a afirmat că reglementările emise de FEC pentru procesul de selecție a cotelor olimpice sunt „în mod evident părtinitoare și lipsesc principiile fundamentale de echitate sportivă”.

Carapaz acuză Federația de nereguli

„Punctele au fost luate în calcul încă din ianuarie, dar regulamentul nu a fost publicat până în martie, când a existat o diferență de puncte între sportivi”, a spus Carapaz, câștigătorul Turului Italiei din 2019.

Carapaz a mai subliniat că regulamentul trebuia să fie emis încă de la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, unde a cucerit medalia de aur, sau la finalul sezonului trecut.

„Publicarea acestui regulament de formă improvizată sau fără spațiu de manevră pare menită să mă lase în afara Jocurilor Olimpice de la Paris și să-l scutească pe președintele FEC de orice responsabilitate”, a mai afirmat Carapaz, citat de Agerpres.

El a adăugat că, în afara faptului că este actualul campion olimpic, este și ciclistul cu cele mai multe puncte pentru atingerea baremului olimpic.

Pe rețelele de socializare, ecuadorenii au început un adevărat val de susținere a campionului olimpic, denigrându-l pe Santiago Rosero, președintele Federației Ecuadoriene, pe care îl văd drept vinovat pentru șansele mari ca Richard Carapaz să nu își apere titlul olimpic, la Jocurile desfășurate la Paris, în această vară.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Ciclism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?