Ciclism Un puşti de 19 ani, noua senzaţie a ciclismului mondial. A fost deja comparat cu Miguel Indurain

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Josh Tarling are doar 19 ani, însă este deja noua senzaţie a ciclismului mondial. A doborât deja un record şi nu are de gând să se oprească prea curând. În Spania, el este deja comparat cu celebrul Miguel Indurain. 



A câştigat medalia de bronz în Campionatul Mondial de Contratimp, s-a împus în cursa de contratimp pe națiuni, luându-i fața lui Evenepoel, și a luat aurul la Campionatul European în faţa lui Van Aert. Sezonul făcut de Josh Tarling la doar 19 ani a provocat senzație. Atât de mult încât Remco a declarat deja că trebuie să se adune, dacă nu vrea să fie depășit în cursa pentru titlul de "cel mai bun din toate timpurile" de către tânărul britanic. 

"Cred că a fost un sezon bun. Nu mă așteptam la rezultatele pe care le-am obținut, așa că aș spune că a fost excelent", a declarat Tarling, citat de Marca.

Anul acesta, Tarling a doborât recordul de vârstă la Paris Roubaix, devenind cel mai tânăr ciclist care participă acolo. 

"A fost minunat. Am avut norocul ca echipa să parieze pe mine în cursă și nu mă așteptam la asta. Nu am putut face treaba mea din cauza căderii, dar cred că toți am dat tot ce aveam mai bun", a mai spus el.

Chris Froome, unul dintre idolii săi

"Am crescut uitându-mă la el, am mers la Paris să-l văd cum concurează. Este grozav. Acum am ocazia să concurez cu el și îl cunosc personal, așa că este minunat", a mai punctat ciclistul.

Întrebat dacă se aştepta la rezultatele excelente de anul acesta, Tarling a declarat că "nu, sincer, nu. Îmi place contratimpul și știam că pot să fac bine, dar nu mă așteptam la aceste rezultate. Am avut rezultate bune ca tânăr în contratimpuri, dar nu credeam că pot evolua atât de repede și să meargă atât de bine. A fost un pic nebunesc anul acesta".

Comparat în Spania cu Miguel Indurain

Printre altele, Tarling a fost întrebat dacă va concura şi în Vuelta de Espana. 

"Sper, sper că va fi curând. Mi-ar fi plăcut să fie fost anul acesta, pentru că trecea prin Andorra, de exemplu, în etapa pe care Remco a câștigat-o în Arinsal. Ar fi fost foarte frumos să fiu acolo, dar sper să pot fi acolo în viitor", a declarat ciclistul de 19 ani. 

Legat de comparaţia cu Miguel Indurain, Tarling declară că "este o comparaţie incredibilă. Indurain este unul dintre cei mai buni sportivi de contratimp din istorie, aşa că pentru mine este o onoare". 

Miguel Indurain este un fost ciclist profesionist spaniol, considerat una dintre legendele ciclismului. S-a născut pe 16 iulie 1964, în Villava, Navarra, Spania. Indurain este cel mai bine cunoscut pentru performanțele sale în cursele de contratimp și pentru că a câștigat de cinci ori consecutiv Turul Franței între 1991 și 1995.

Indurain a fost un specialist în contratimp și a stabilit recorduri impresionante în această disciplină. De asemenea, a câștigat medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1996 în proba de contratimp individual și la Campionatele Mondiale de Ciclism pe șosea în aceeași disciplină.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Ciclism




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel