Automobilism Compania care deţine Formula 1 preia şi MotoGP. Tranzacţia se face pentru mai mult de 4 miliarde de euro

Data publicării:
sursa: Pexels
sursa: Pexels

Liberty Media, compania americană care deţine Formula 1, achiziţionează şi Dorna, compania mamă a MotoGP. Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunţat luni preluarea companiei-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, Dorna, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro, informează Reuters.

"Liberty Media va achiziţiona aproximativ 86% din Dorna, managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu... Tranzacţia reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) şi o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro', se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

"Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul de active sportive şi de divertisment de prim plan prin achiziţionarea MotoGP", a declarat Greg Maffei, preşedintele şi CEO-ul Liberty Media.

Conducătorul companiei Dorna, Carmelo Ezpeleta, a spus la rândul său: "Suntem încântaţi de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP şi fanii curselor"

Achiziţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul anului, sub rezerva avizelor şi aprobărilor din partea autorităţilor legale, subliniază MotoGP.

Pentru ca tranzacţia să fie dusă la bun sfârşit, va fi nevoie şi de acordul autorităţilor de reglementare. Fondul de investiţii CVC, a fost obligat să vândă mai întâi Dorna, în 2006, pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vândut-o apoi către Liberty Media, în 2017, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Automobilism
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel